Langzaam door Frankrijk

© GF

Niet alleen de VS, maar ook Frankrijk heeft een Route 66 in de vorm van de legendarische Route Nationale 7. Dit jaar verschijnen er twee boeken over.

De duizend kilometer lange route 7 loopt van Parijs langs de Loire, door de Bourgogne, via Lyon, de Provence en de Côte d’Azur naar Menton vlakbij de Italiaanse grens. Dit jaar verschenen er twee boeken over: ‘Langzaam door Frankrijk’ van Peter Jacobs en het Duitstalige ‘In die Sonne, in die Ferne’.

Peter Jacobs en Erwin De Decker leggen de route op hun gemak af en nemen onderweg geregeld zij- en bijwegenwegen. Ze verdelen de route in twaalf stukken en aan iedere etappe wijden ze een hoofdstuk met hun persoonlijke belevenissen, de bezienswaardigheden en activiteiten langs de route, tips om te dineren en te overnachten en een suggestie voor een excursie langs de route N7 en een souvenir zoals nougat uit Montélimar of ‘citron de Menton’. Het leukste zijn de petites histoires over de weg en de reizigers.

Ook Michael O. R. Kroeher en Wolfgang Groeger-Meier legden voor hun boek ‘In die Sonne, in die Ferne’ de route af en geven antwoord op vragen als Wat betekent de door Charles Trenet bezongen weg tegenwoordig nog? Wat is er gebeurd met de vele benzinestations, restaurants en hotels langs de route? Hoe zien de landschappen onderweg eruit en wat zal de toekomst brengen? (MS)

Peter Jacobs en Erwin De Decker – Langzaam door Frankrijk Uitgeverij: Lannoo, Aantal pagina’s: 232 Prijs: 24,99 euro

Michael O. R. Kroeher en Wolfgang Groeger-Meier – In die Sonne, in die Ferne Uitgeverij: Corso Verlag Aantal pagina’s: 160 Prijs: 24,90

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content