Langste vingernagel ter wereld na 66 jaar afgesneden en nu te zien in museum

© REUTERS

De langste vingernagels ter wereld zijn afgesneden: de vijf nagels van bijna twee meter lang die 66 jaar lang aan de linkerhand van de 82-jarige Indiër Shridhar Chillal groeiden, zijn voortaan te zien in Ripley’s Believe it or not Museum in New York.

De langste vingernagel ter wereld is afgesneden: de 82-jarige Indiër Shridhar Chillal bood zijn vijf vingernagels, die 66 jaar lang aan zijn linkerhand groeiden tot bijna tweehonderd centimeter, aan in een curiositeitenmuseum op het New Yorkse Times Square. Ze staan er nu in een vitrine.

‘Ik heb 66 jaar lang voor mijn vingernagels geleefd’, zei Chillal met vertaalhulp van zijn kleindochter. ‘Nu ben ik zeer blij dat iedereen ze kan zien.’

De vingernagel werd een paar dagen eerder in een medische instelling afgesneden. Chillal zei dat hij oud geworden is en dat het leven met lange nagels te omslachtig is geworden. Het afsnijden van de nagels was voor hem een bevrijding, maar toch mist hij ze ook.

Langste vingernagel ter wereld na 66 jaar afgesneden en nu te zien in museum
© REUTERS

De Indiër liet de nagels van zijn linkerhand sinds 1952 niet meer afsnijden en staat sinds 2014 in het Guiness Book of Records. Eenmaal per week maakte hij zijn nagels schoon. Om te slapen, gebruikte hij een speciaal kussen. Om zich aan te kleden, had hij speciale ritssluitingen aan de linkerarm. Chillal is getrouwd, heeft meerdere kinderen en heeft jarenlang (met zijn rechterhand) als fotograaf gewerkt. De linkerhand is door het decennialange gewicht van de vingernagels intussen vervormd.

De aanleiding van Chillals beslissing om zijn vingernagels te laten groeien, was een voorval op de speelplaats op school. Chillal en zijn vrienden waren aan het ravotten, liepen tegen een leraar en braken de lange nagels van zijn kleine vingers af. De leraar maakte zich boos.

‘Ik weet niet of deze leraar nog leeft. Maar als dat zo is, dan wil ik hem graag zeggen dat ik, waarvoor hij mij destijds een uitbrander gaf, ter harte heb genomen. Ik maakte er een uitdaging van – en was succesvol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content