Kusttram heeft voortaan gratis wifi

© BELGA

De kusttram is voortaan uitgerust met wifi zodat passagiers gratis draadloos op het internet kunnen surfen.

Vervoersmaatschappij De Lijn en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) hebben het project voorgesteld in De Haan. Ook Brugge en Kortrijk krijgen samen tien wifibussen, later dit jaar volgen Oostende en Roeselare.

Tijdens de zomermaanden zullen 23 trams aan zee wifi hebben. Dat is ongeveer een derde van alle trams daar. Dertien trams verhuizen deze zomer vanuit Antwerpen en Gent naar de kust. Surfen op de wifitrams en -bussen is vrij, met uitzondering van illegale, extremistische en pornografische websites. Geregistreerde reizigers hebben een gebruikslimiet van 250 megabyte per maand. Dat is ruimschoots voldoende om sociale media te gebruiken, financiële transacties uit te voeren, te surfen en mails te lezen. De Lijn bekijkt of abonnees meer megabytes kunnen krijgen.

“Met de zomer voor de deur willen we de gebruikers van de kusttram met gratis wifi een extra service bieden. Het is duidelijk dat mensen ook onderweg online willen zijn: 7 van de 10 verkochte mobiele telefoons zijn smartphones. Na de proefperiode evalueren we of we alle Kusttrams uitrusten met gratis wifi”, aldus Roger Kesteloot, directeur-generaal bij De Lijn.

Samen met de wifitrams werd ook de 29ste editie van de kusttramactie voorgesteld. “Dankzij deze actie kunnen kusttramreizigers een attractie of evenement aan de kust bezoeken aan een voordelig tarief waarbij ze deze zomer keuze hebben uit zo’n 40 trekpleisters aan de kust. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Plopsaqua in De Panne.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content