Kusthotels verwachten zich aan drukste weekend sinds heropstart

Het strand van Oostende, hier verlaten © Getty Images

De hotelsector aan de kust verwacht het beste weekend sinds de heropstart. Dat meldt Westtoer op basis van cijfers van het online boekingsplatform Stardekk.

Westtoer verwacht dat de meeste kustgemeenten geel zullen kleuren op de druktebarometer, wat staat voor ‘druk’ en raadt bezoekers aan om vooral tijdens de piekuren in de namiddag de centra te vermijden en de rustige plekken aan zee op te zoeken.

Het aangekondigde zomerweer zorgt voor veel last-minute boekingen bij de hotels. Uit de cijfers van het online boekingsplatform Stardekk blijkt dat komend weekend voor de hotelsector het beste weekend wordt sinds de heropstart. Westtoer raadt wie naar zee komt een om op voorhand de druktebarometer te consulteren.

‘Iedereen welkom’

‘Iedereen is welkom, al blijft het natuurlijk belangrijk dat bezoekers een veilige, comfortabele vakantie beleven. Zie je op de druktebarometer dat bepaalde zones in het geel staan, dan is het verstandig om uit te wijken naar een groene zone’, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Volgens een online panelbevraging van iVox heeft 17 procent van de Belgen de intentie om de komende 7 dagen naar de kust te trekken. Dat ligt in lijn met de afgelopen weken. Het gaat daarbij om dagjestoeristen, verblijfstoeristen en tweedeverblijvers. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content