Kust verwacht een goede paasvakantie

© iStockphoto

De kust kijkt de paasvakantie ondanks de terreurdreiging met hoop tegemoet. Dat meldt Westtoer na een rondvraag. Annulaties blijven op dit moment beperkt.

Op basis van de inschattingen en de minder goede weersverwachtingen, meent Westtoer dat 200.000 dagtoeristen dit weekend naar de kust reizen. Voor de sector is het ook een nadeel dat Pasen zo vroeg op het jaar valt.

Toch is er optimisme. “Voor het eerste verlengd weekend van de paasvakantie noteren de hotels aan de kust een bezetting van 85 tot 90 procent. Bij goed weer verwachten de hotels extra last-minute reservaties voor de midweeks en de overige weekends”, aldus André Descheemaecker, voorzitter vzw Kusthotels. Bovendien noteren de hotels in de buurt van Oostende bijkomende overnachtingen door de extra vluchten die ingelegd worden in de luchthaven van Oostende na de aanslagen in Zaventem.

Voor de rest blijft de impact van de terreurdreiging voorlopig beperkt. “De terreur heeft gevolgen voor de hele toeristische sector in België. Aan de kust blijft het aantal annulaties beperkt. Vooral hotels met reservaties uit Groot-Brittannië voelen de impact”, aldus Descheemaeker. “De paasvakantie is voor velen tevens een jaarlijkse afspraak met de zee. Dit geldt ook voor de Franstalige Belgen. De tien kustgemeenten zorgen zoals steeds voor een ontspannen vakantiesfeer”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content