Kust ontving maar liefst half miljoen dagtoeristen tijdens verlengd weekend

© iStock

Met 520.000 dagtoeristen blikt de kust tevreden terug op het verlengde weekend. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer dinsdag.

Met 520.000 dagtoeristen blikt de kust tevreden terug op het verlengde weekend. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer dinsdag.

Door de tropische temperaturen is er het afgelopen weekend enorm veel volk naar de kust afgezakt. Zaterdag zochten 170.000 dagtoeristen wat verkoeling aan zee, zondag waren er dat 150.000. Maandag, op de nationale feestdag, klokte Westtoer af op 200.000 dagtoeristen.

Achttien procent kwam uit het buitenland, vooral uit Frankrijk en Nederland. Dat blijkt uit de snelle kustmonitor van Westtoer, ontwikkeld in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer. Ook het verblijfstoerisme doet het goed. Afgelopen weekend kenden de hotels een bezettingsgraad van ongeveer 95 procent en ook de immosector en kampeerbedrijven kenden een forse aanvraag. Die was vergelijkbaar met het jaar ervoor, toen de kust ook een topperiode kende.

Ook de komende dagen wordt er stabiel weer voorspeld met aangename zomertemperaturen. De kust verwacht dan ook de volgende dagen opnieuw veel toeristen. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content