Volgens provinciebedrijf Westtoer was juli een maand waar alle ondernemers, van horeca tot shopping tot stranduitbaters, aan bod kwamen. 'De kust draait op volle toeren. Iedereen loopt op de toppen van zijn tenen', zegt regiomanager Geert Hoorens.

Hotels en campings vol

De hotels zaten in de week met een bezettingsgraad van 75 tot 95 procent, in het weekend zelfs van 90 procent tot quasi volzet. Er wordt wel benadrukt dat er nog altijd wel kamers beschikbaar zijn voor de late beslissers. Ook de campings zaten goed vol.

Enkel vakantiewoningen deden het iets minder, omdat die meestal iets eerder worden vastgelegd, en door het slechte voorjaar liepen de aanvragen minder snel binnen.

Augustus

'Met een goede tweede maand en een 'indian summer' kan het zwakke voorjaar weggeveegd worden', aldus Hoorens.

Westtoer kijkt dus met grote voldoening terug op de maand juli, en benadrukt dat ook augustus op het vlak van evenementen goed vol zit. De weer zit alvast in de komende dagen mee. (Belga/KVDA)

Volgens provinciebedrijf Westtoer was juli een maand waar alle ondernemers, van horeca tot shopping tot stranduitbaters, aan bod kwamen. 'De kust draait op volle toeren. Iedereen loopt op de toppen van zijn tenen', zegt regiomanager Geert Hoorens. Hotels en campings vol De hotels zaten in de week met een bezettingsgraad van 75 tot 95 procent, in het weekend zelfs van 90 procent tot quasi volzet. Er wordt wel benadrukt dat er nog altijd wel kamers beschikbaar zijn voor de late beslissers. Ook de campings zaten goed vol. Enkel vakantiewoningen deden het iets minder, omdat die meestal iets eerder worden vastgelegd, en door het slechte voorjaar liepen de aanvragen minder snel binnen. Augustus 'Met een goede tweede maand en een 'indian summer' kan het zwakke voorjaar weggeveegd worden', aldus Hoorens. Westtoer kijkt dus met grote voldoening terug op de maand juli, en benadrukt dat ook augustus op het vlak van evenementen goed vol zit. De weer zit alvast in de komende dagen mee. (Belga/KVDA)