Het centraal gelegen Duitse bondsland Thüringen ontpopt zich de jongste jaren steeds sterker als een streek waar je goed terecht kan om te kuren. Thüringen biedt het ook allemaal: zuivere lucht, gezond bronwater en heilzame modder.

Voor 200 jaar kon je hier op sommige plaatsen reeds terecht voor een kuur. Inmiddels zijn er tal van moderne thermale instellingen, kuurhuizen, klinieken en hotels bijgekomen. In Thüringen vind je de meeste kuuroorden van de zogenaamde "nieuwe bondslanden". Het aanbod aan behandelingen is dan ook erg gevarieerd en bijzonder veelzijdig.

Dat kuren niet persé duur hoeft te zijn, bewijzen ze hier eveneens. Een tweedaags kuur/verwenverblijf kan al vanaf 124 euro/persoon.

Meer informatie

De Duitstalige brochure "Wellness in Thüringen" is te verkrijgen bij de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, Gulledelle 92, 1200 in Brussel. Telefoon: 02/245.97.00 (maandag-vrijdag 9.00 tot 12.30 u.), e-mail: gntobru@d-z-t.com, internet: Duitsland Vakantieland en Thüringen Tourismus.

Het centraal gelegen Duitse bondsland Thüringen ontpopt zich de jongste jaren steeds sterker als een streek waar je goed terecht kan om te kuren. Thüringen biedt het ook allemaal: zuivere lucht, gezond bronwater en heilzame modder.Voor 200 jaar kon je hier op sommige plaatsen reeds terecht voor een kuur. Inmiddels zijn er tal van moderne thermale instellingen, kuurhuizen, klinieken en hotels bijgekomen. In Thüringen vind je de meeste kuuroorden van de zogenaamde "nieuwe bondslanden". Het aanbod aan behandelingen is dan ook erg gevarieerd en bijzonder veelzijdig. Dat kuren niet persé duur hoeft te zijn, bewijzen ze hier eveneens. Een tweedaags kuur/verwenverblijf kan al vanaf 124 euro/persoon. Meer informatieDe Duitstalige brochure "Wellness in Thüringen" is te verkrijgen bij de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme, Gulledelle 92, 1200 in Brussel. Telefoon: 02/245.97.00 (maandag-vrijdag 9.00 tot 12.30 u.), e-mail: gntobru@d-z-t.com, internet: Duitsland Vakantieland en Thüringen Tourismus.