Kunstenaar Wim Tellier maakt grootste fotografische installatie ooit op de Schelde

© Belga

Op zondag 2 juni moet op het wateroppervlak van de Schelde ter hoogte van Antwerpen de “grootste fotografische installatie ooit” verschijnen.

‘We Drift’ van kunstenaar/fotograaf Wim Tellier zal bestaan uit 1.000 vlotten van 16 m2, die enkele uren lang op en neer zullen dobberen op de Schelde en een totale oppervlakte zouden innemen van om en bij de 1 miljoen vierkante meter.

Tellier staat al langer bekend om zijn enorme fotografische kunstwerken. In 2006 deponeerde hij nog een 600 vierkante meter grote foto van zijn zoontje op de Antwerpse Grote Markt en in 2009 tekende hij voor de eerste kunstinstallatie op Antarctica, ook toen met maar liefst 800 vierkante meter grote foto’s. ‘We Drift’ is volgens de 33-jarige fotograaf echter zijn meest ambitieuze project tot nu toe.

Kwetsbare planeet

Ter voorbereiding trok Tellier 2,5 jaar lang de wereld rond met twee medewerkers om er her en der landschappen te fotograferen met behulp van een tot honderden meters hoog vliegende kite. Telkens plaatste hij eerst een enorme rode pleister in het landschap. De foto’s symboliseren op die manier zowel de schoonheid als kwetsbaarheid van onze planeet.

Voor ‘We Drift’ creëerde Tellier vervolgens 1.000 fotocollages van de landschappen met daarop mensen van alle leeftijden en afkomsten. Elke collage wordt nu op een vlot gemonteerd. De hele vloot wordt op 2 juni twee uur voor het hoogste Scheldetij gelanceerd, waarna ze louter op natuurkracht eerst landinwaarts en dan weer terug naar Antwerpen zal drijven. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content