Kunst in Oostende

© Espace Divin

Waarom?

The Crystal Ship – kunstenfestival in de Stad, van 26 maart tot en met 10 april (paasvakantie)

Wat valt er beleven?

Dit tweejaarlijkse festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Twintig internationale kunstenaars creëren enorme muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties in de openbare ruimte. Samen vormen deze kunstwerken een artistiek parcours in de binnenstad en op het groene lint rond Oostende. Voor jongeren is er een medialab, een videocrew, een urban ping-pong toernooi, een constructie-atelier, bedansbare objecten, digitale graffiti…. De kunstwerken zullen na afloop van het festival permanent te bewonderen blijven in Oostende.

Hotel? B&B

Espace Divin ligt op 100 meter van het strand, het Casino, de zeedijk en het centrum van de stad ligt B&B Espace Divin. De B&B biedt plaats aan zes gasten in twee kamers. De ene kamer is bedoeld voor twee personen, de andere is een familie- of vriendenkamer met vier bedden in twee aparte kamers. De B&B is ingericht met meubels, behang en bedlinnen van de Belgische ontwerper Chris Mestagh. Het resultaat: een interieur met veel wit gecombineerd met een opvallend en warm behang, een mooi samengaan van oudere en nieuwere meubelstukken en enkele moderne kunstwerken aan de muur.

De kamers hebben allebei een eigen badkamer, plasma tv, gratis WiFi, minibar en bij aankomst wacht een verrassingspakket of een fles wijn of champagne op de kamer. Het ontbijt wordt geserveerd in de eetruimte naast de keuken en bij mooi weer op het zonnige op het zuiden gerichte binnenterras. De gastheer is ook eigenaar van het Italiaanse restaurant Enoteca del Berebene waar u terecht kunt voor huisgemaakte antipasti en typische italiaanse gerechten en nagerechten. Ook is het mogelijk om fietsen te huren.

Voor de tweepersoonskamer betaalt u vanaf 120 euro, voor de familiekamer vanaf 240 euro.

B&B Espace Divin, Madridstraat 10, 8400 Oostende, tel.: 0475 526 178, e-mail: isabelle@boonefaes.be

Tips

Galerie Beau Site aan de Albert I-Promenade is een culinaire kunstgalerij of artistiek restaurant. Hoe het ook zij, in een direct aan zee gelegen imposant art décogebouw gaan ‘art, vintage en design’ en ‘échte gerechten’ hand in hand.

Ook in CultuurCafé De Grote Post gaan het culinaire en culturele harmonieus samen. Het CultuurCafé is samen met het cultuurcentrum gevestigd in een voormalig postkantoor, een indrukwekkend gebouw. Zowel nieuw talent als gevestigde namen komen er hun talenten tonen. Napraten kan in het CultuurCafé onder het genot van een drankje en – voornamelijk – biologische en lokale gerechten.

De Familie Jansen Kaffiebar werd in 2014 bekroond met een Hospitality Award. De Familie Jansen is dan ook geen gewone koffiebar, maar eentje waar je tussen kunstwerken van jonge fotografen en kunstwerken geniet van een zelfgebrande tas koffie, kop thee of van iets avontuurlijkers zoals een cappuccino op basis van limoen en kokosmelk.

Lezerstips

Ensorito, supergezellig en populair restaurantje met zalig zonneterras met zicht op het duinenkerkje waar de wereldberoemde kunstenaar James Ensor begraven ligt, super uitbaters. (Tommy Coopman uit Oostende).

Een concertje meepikken op zondagnamiddag in Vrijstaat O op de dijk. (Daniel Vanheste uit Oostende).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content