Hij werd namelijk van dichtbij in de gaten gehouden door een zes meter lange krokodil die hem een veilige aftocht belemmerde, zo melden Australische media.

Bloeddorstige dame

De 37-jarige kajakker Ryan Blair was naar het Governor Island gevaren en realiseerde zich dat hij niet over voldoende voorraad beschikte om er enkele nachten te kamperen. Toen hij echter de vier kilometer lange tocht naar het vasteland wilde inzetten, kreeg hij een enorme zoutwaterkrokodil in het vizier.

"Elke keer dat ik wilde vertrekken, liet ze haar aanwezigheid gelden. Ik vreesde dat ze me met huid en haar zou verslinden als ik in mijn kajak kroop", aldus Blair, die naar eigen zeggen veel tot God bad.

Na twee weken werden zijn gebeden uiteindelijk verhoord. Don MacLeod, een bewoner van het vasteland aan de overkant van het eiland, zag licht op het eiland en trok erheen met zijn boot. Daar aangekomen trof hij een wanhopige, uitgehongerde en dorstige Blair aan.

"Hij verkeerde in shock en was dolgelukkig dat iemand hem kwam redden", zo zei MacLeod aan ABC radio. "Hij heeft heel veel geluk gehad". Blair heeft even genoeg van zijn avonturen in de Australische Outback. Hij heeft een pauze ingelast om te bekomen. (Belga/MS)

Hij werd namelijk van dichtbij in de gaten gehouden door een zes meter lange krokodil die hem een veilige aftocht belemmerde, zo melden Australische media. Bloeddorstige dame De 37-jarige kajakker Ryan Blair was naar het Governor Island gevaren en realiseerde zich dat hij niet over voldoende voorraad beschikte om er enkele nachten te kamperen. Toen hij echter de vier kilometer lange tocht naar het vasteland wilde inzetten, kreeg hij een enorme zoutwaterkrokodil in het vizier. "Elke keer dat ik wilde vertrekken, liet ze haar aanwezigheid gelden. Ik vreesde dat ze me met huid en haar zou verslinden als ik in mijn kajak kroop", aldus Blair, die naar eigen zeggen veel tot God bad.Na twee weken werden zijn gebeden uiteindelijk verhoord. Don MacLeod, een bewoner van het vasteland aan de overkant van het eiland, zag licht op het eiland en trok erheen met zijn boot. Daar aangekomen trof hij een wanhopige, uitgehongerde en dorstige Blair aan. "Hij verkeerde in shock en was dolgelukkig dat iemand hem kwam redden", zo zei MacLeod aan ABC radio. "Hij heeft heel veel geluk gehad". Blair heeft even genoeg van zijn avonturen in de Australische Outback. Hij heeft een pauze ingelast om te bekomen. (Belga/MS)