Kroatië leren kennen in Zadar

Wie deze zomer in Kroatië het nuttige met het aangename wil verenigen kan aan de internationale zomerschool van de universiteit in Zadar een cursus Kroatische taal en cultuur gaan volgen en er in zijn ‘vrije tijd’ genieten van natuur en landschap. Er zijn voor de cursus allerlei instapniveaus, van beginner tot gevorderde.

Alles lijkt blauw in Zadar door de weerspiegeling van de Mediterrane lucht in het water van de zee. De natuur is er heerlijk en er is veel te genieten.

De cursus Kroatisch wordt van 17 t/m 31 augustus gehouden, deelname is mogelijk vanaf 15 jaar. De lessen zijn dagelijks op maandag- tot en met vrijdagochtend op werkdagen, vijf keer 45 minuten per dag.

’s Middags zijn er workshops over onderwerpen als creatief schrijven, gastronomie, muziek etc. Deelnemers hebben naast de cursus voldoende tijd om Zadar en omstreken te verkennen.

Eeuwenoude stad

Zadar ligt aan de kust van het noordelijke deel van de provincie Dalmatië. Ooit was deze eeuwenoude plaats de hoofdstad van Kroatië en de geschiedenis is dan ook overal rijk vertegenwoordigd.

Zo ligt in Zadar het grootste Romeinse Forum van deze kant van de Adriatische Zee en vindt men hier prachtige kerken, zoals de negende-eeuwse St. Donat, de St. Sto¨ija uit de dertiende eeuw en de St. Kr¨evan uit de twaalfde eeuw.

Een wandeling over de Kalelarga, een prachtige brede straat, is een must, net als een bezoek aan het fantastische zeeorgel, een miraculeus stukje architectuur aan de haven.

Natuurliefhebbers

Naast culturele trekpleister, is Zadar ook een prima uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. De stad wordt ook wel ‘de poort naar de Nationale parken’ genoemd. Op minder dan een dag reizen bevinden zich maar liefst vijf Nationale Parken.

Bezoek de kloven en kliffen van Paklenica, de watervallen van Krka, de meren van Plitvice, het beschermde berglandschap van Noord Velebit Nationaal Park en de uitgestrekte bossen op de Kornati eilandengroep.

Kosten

Deelnemen aan de cursus kost € 400, daarnaast zijn er kosten voor de accommodatie (€214) en half pension (€ 354) of vol pension (€ 454) naar eigen keuze.

Informatie

Universiteit van Zadar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content