Koninklijke serres opnieuw open voor publiek

© belga

De Koninklijke Serres van Laken zetten de komende drie weken de deuren open.

Zoals ieder voorjaar openen de Koninklijke Serres van Laken ook nu weer de deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen er terecht vanaf vandaag tot zondag 9 mei.

Deze honderd jaar oude traditie lokt elke lente vele planten- en architectuurliefhebbers. De Koninklijke serres op het kasteeldomein van Laken werden in 1873 ontworpen door architect Alphonse Balat, op vraag van Leopold II. Het gebouw, dat volledig bestaat uit glas en metaal, was voor die tijd heel vernieuwend. De huidige plantencollectie behoort nog tot de originele beplanting die de voormalige koning aanbracht. Ze is van uitzonderlijke waarde en bevat uiterst zeldzame en waardevolle planten.

Naast de serres is er de mogelijkheid het beeldhouwatelier van koningin Elizabeth te bezoeken. En van zondag 25 april tot en met zondag 9 mei (behalve op maandag) zijn ook de “Onze Lieve Vrouwkerk van Laken in bloemen” en de Koninklijke Crypte (11-17 u) toegankelijk.

AH.

Dinsdag-zondag van 9.30 uur tot 16.00 uur, maandag gesloten, toegangsprijs: 2.5 euro, jonger dan 18 jaar: gratis. Koninklijk Domein Laken, Koninklijke Parklaan, 1020 Brussel.De ingang en uitgang lopen langs de erehekken van het Kasteel van Laken aan de Koninklijke Parklaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content