Koningin van Jordanië lanceert ludieke wedstrijd

© Reuters

Koningin Rania van Jordanië heeft de aftrap gegeven voor een ludieke wedstrijd via Twitter waarbij twee deelnemers een reis naar Jordanië kunnen winnen.

De wedstrijd heet “Twisit Jordan” en loopt volledig via Twitter. Met deze actie wil zij culturen met elkaar in contact brengen en haar eigen land promoten.

Twisit Jordan

Door middel van de Twitter toepassing Twitvid nodigt koningin Rania iedereen in de wereld en alle Jordaniërs uit om mee te doen aan een speelse wedstrijd.

In een video vraagt de koningin haar bevolking om zelf een video te maken waarin zij de schoonheid en trots van hun land laten zien. Mensen overal ter wereld wordt daarentegen gevraagd om in een video te laten zien waarom zij naar Jordanië willen gaan.

De makers van de beste vier video’s winnen een reis: twee toeristen mogen naar Jordanië en twee Jordaniërs mogen naar het land van de twee toeristen, een zogenoemde “Tourist Swap.”

Koningin Rania van Jordanië zet zich al jaren in voor dialogen tussen verschillende culturen. Hierbij gebruikt zij graag de modernste technieken om haar doelgroep te bereiken. Eerder werkte ze al mee aan een YouTube project en schreef zij een boek genaamd “The Sandwich Swap.” Deze Twitter actie is alvast een groot succes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content