Komend weekend wordt het erg druk op de Europese wegen

© Belga

Touring waarschuwt voor lange files van vertrekkende vakantiegangers op de wegen in Europa komend weekend. VAB spreekt van het “drukste vertrekweekend voor de Belgen”.

Vrijdag wordt in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland vanaf de middag zeer druk verkeer met filevorming richting zuiden verwacht, zegt Touring in een mededeling. Elders in Europa zouden er minder of geen problemen zijn.

Zaterdag wordt volgens deze organisatie “een rode dag” in heel Europa. Op de traditionele knelpunten richting zuiden wordt het aanschuiven tussen 8 en 16 uur. Zondag wordt enkel in Duitsland nog drukte voorspeld. “Wie naar het buitenland vertrekt, doet dat best op zondag.”

Dit weekend keren de eerste toeristen terug. Touring verwacht echter vlot verkeer op zaterdag en zondag richting noorden.

Begin van het bouwverlof

Touring en VAB herinneren er allebei aan dat dit weekend het bouwverlof begint in Belgiƫ. Daarnaast is het op 11 juli de Vlaamse feestdag, zodat heel wat Vlamingen een verlengd weekend hebben, aldus de Vlaamse Automobilistenbond. In eigen land zal de avondspits op vrijdag vroeger op gang komen, vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel.

Bovendien begint in Nederland de zomervakantie in het zuiden van het land, wat ook voor drukte op de Belgische wegen zorgt, voegt VAB eraan toe. In Frankrijk is het ook een verlengd weekend vanwege de nationale feestdag op 14 juli.

Meer gedetailleerde informatie over de verwachte knelpunten in het verkeer is op de websites van de twee automobilistenverenigingen te vinden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content