Koksijde in top-10 meest duurzame badplaatsen van Europa

Koksijde behoort tot de 10 meest duurzame vakantiebestemmingen aan de kust in Europa.

Koksijde is een van de tien meest duurzame badplaatsen van Europa. Op een internationale conferentie over duurzaam toerisme in het Portugese Torres Vedras mocht eerste schepen Jan Loones een Quality Coast Gold Award in ontvangst nemen. Koksijde eindigde op de negende plaats in de top-100 van de meest duurzame Europese kustvakantiebestemmingen.

De eerste drie prijzen waren voor de Azoren, voor Ierapetra (Kreta) en voor de eilanden Gozo en Comino (Malta). De verschillende kustbestemmingen werden gecontroleerd op hun lokale identiteit, natuurlijke en culturele erfgoed, hun natuurschoon en een schoon milieu.

Het gemeentebestuur van Koksijde is vereerd met de plaats binnen de top-10. “Het is een erkenning voor ons toeristisch beleid”, aldus burgemeester Marc Vanden Bussche. Volgens Mieke Ghesquière, hoofd van de dienst toerisme van Koksijde, zal de titel bijdragen tot de verdere bekendheid van de badplaats in binnen- en buitenland.

Een aantal touroperatoren, waaronder TUI, heeft intussen toegezegd om extra aandacht te hebben in hun brochures voor de Quality Coast-bestemmingen en er ook rekening mee te houden bij de selectie van toekomstige bestemmingen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content