Knokke ontvangt exclusieve oude en nieuwe wagens tijdens Zoute Grand

Knokke is het weekend van 11, 12 en 13 oktober de gaststad van ’s werelds meest prestigieuze oude en nieuwe wagens. Daarvoor zorgt Zoute Grand Prix, een vierdaags evenement dat uitpakt met exclusieve bolides en rijders.

Sinds de eerste editie in 2010 is de Zoute Grand Prix gegroeid tot een van de grootste oldtimer-evenementen van Europa. “De voorbije jaren trokken we 80.000 tot 100.000 bezoekers”, zegt oprichter en organisator Filip Bourgoo. Of dat cijfer opnieuw gehaald wordt, hangt voor een groot stuk af van het weer.

De belangrijkste nieuwigheid staat vrijdag op het programma. Voor het eerst wordt een veiling georganiseerd. “The Zoute Sale”, in samenwerking met het veilinghuis Bonham, biedt potentiële kopers 46 oogstrelende wagens aan, van merken zoals Mercedes, Porsche en Maserati.

Vrijdag wordt ook de regelmatigheidsrally op gang getrokken met 160

oldtimers met een inschrijvingsdatum tussen 1920 en 1965. De rally, die onder meer racers Derek Bell en Jochen Mass maar ook de atletiekbroers Borlée aan de start krijgt, eindigt zaterdag.

Schoonheidswedstrijd

Zondag is er nog het Concours d’élégance, een schoonheidswedstrijd voor wagens, en de GT Tour, een “ballade” van Kortrijk naar Knokke met honderd GT-wagens die jonger zijn dan 20 jaar.

“We groeien organisch en houden zo alles onder controle”, aldus Bourgoo. “We houden het ook selectief zodat we enkel de mooiste wagens ontvangen.” De wagens zijn het hele weekend gratis te bezichtigen voor het grote publiek. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content