KLM wil stoppen met taxfree-verkoop aan boord

© KLM

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wil in 2019 af van de taxfree-verkoop aan boord van haar vluchten. ‘Die taxfree-artikelen leveren tegenwoordig te weinig op door de concurrentie van webwinkels, maar nemen wel ruimte en gewicht in beslag’, zegt een woordvoerster.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wil in 2019 af van de taxfree-verkoop aan boord van haar vluchten, zo schrijft De Telegraaf. ‘Die taxfree-artikelen leveren tegenwoordig te weinig op door de concurrentie van webwinkels, maar nemen wel ruimte en gewicht in beslag’, zegt een woordvoerster.

Daarnaast zijn de belastingvrije prijzen niet meer zo laag als passagiers verwachten. Op het internet zijn er vaak voordeliger koopjes te doen.

Het KLM-personeel heeft gemengde gevoelens, omdat ze wat extra kunnen verdienen aan de boordverkoop van artikelen. Maar de taxfree-verkoop bezorgt hen ook extra werk. De ondernemingsraad moet nog zijn advies geven over het voorstel van de directie. Die is echter niet verplicht om dat advies te volgen.

KLM wil in de toekomst meer inkomsten genereren uit aanvullende diensten, zoals ruimbagage, maaltijden, stoelkeuzes en pakketreizen met vlucht en hotel. Die zouden 250 miljoen euro extra omzet moeten genereren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content