KLM verandert beleid voor te zware passagiers niet

© Reuters

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM is niet van plan haar beleid voor mensen met overgewicht aan te passen.

Dat liet het bedrijf weten naar aanleiding van de ophef die ontstond over de weigering van een dikke passagier die niet in het vliegtuig paste.

In oktober probeerde een Amerikaanse vrouw van bijna 200 kilogram van Hongarije naar haar thuisland terug te reizen, maar zowel KLM, Delta Airlines als Lufthansa slaagde er niet in de vrouw aan boord te hijsen. Kort nadien overleed zij, naar verluidt omdat ze niet naar de Verenigde Staten kon voor medische zorg.

“Er is echt alles aan gedaan om haar toch mee te nemen, maar na overleg met andere maatschappijen bleek het niet mogelijk. Het is echter een heel uitzonderlijk geval”, zei een woordvoerder van KLM.

Schadeclaim

Verschillende Amerikaanse media meldden dat de echtgenoot van de overleden vrouw een grote schadeclaim wil indienen. KLM stelt echter nog geen aanklacht te hebben ontvangen.

De ruimte tussen de armleuningen van een stoel bedraagt bij KLM ongeveer 43 centimeter in economyclass en 50 centimeter in businessclass. “Wij bieden iedere passagier daarnaast de mogelijkheid om een tweede stoel te kopen tegen een gereduceerd tarief. Daarin verschillen wij niet van andere luchtvaartmaatschappijen”, aldus de zegsman.

Op de website van KLM staat dat een extra stoel voor “corpulente passagiers” telefonisch gereserveerd kan worden voor 75 procent van de normale prijs. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content