Klimaat doorslaggevend bij keuze vakantiebestemming

Het klimaat blijft voor Belgen het belangrijkste bij de keuze van een vakantiebestemming.

Daarna volgen veiligheid en het aanbod aan culturele activiteiten. Dat laten de organisatoren van het Internationaal Vakantiesalon in Antwerpen weten. Zij stellen tevens de 32e editie van het Vakantiesalong met als eregast Cyprus voor. Het salon loopt van vrijdag 22 tot en met woensdag 29 januari in Antwerp Expo.

De organisatoren van het Internationaal Vakantiesalon stellen vast dat de Belg, ondanks de economische crisis, onverminderd op reis blijft gaan. Vroeg boeken en de ‘last minute’ boekingen zitten daarbij, uit budgetoverwegingen, in de lift.

Ook ecotoerisme blijft in stijgende lijn gaan. Vakantiegangers kiezen vaker voor een vorm van duurzaam reizen, met respect voor de natuur, maar ook voor cultuur en habitat van de lokale bevolking. Zo scoren bestemmingen met unieke natuurgebieden en nationale parken de laatste tijd erg goed.

Extra aandacht gaat dit jaar naar verblijfsaccommodaties als bed & breakfast, gastenkamers en gîtes. Dat soort accommodaties zorgen voor meer contacten met de inwoners van de streek. De tips van de lokale bewonders zorgen voor een verrijking van de vakantie.

De 32ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen loopt van vrijdag 22 januari tot en met woensdag 27 januari in Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan 191.

Belga/Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content