Kleurrijk carnavalspektakel op Malta

Carnaval op Malta is een weergaloos traditioneel spektakel dat u niet mag missen.

Er wordt gefeest in verschillende steden en dorpen, maar vooral in de Maltese hoofdstad Valletta. Versierde praalwagens, kostuums en vuurwerk zorgen voor een explosie van kleuren.

Carnaval op Malta kent een lange traditie. Het huidige carnaval stamt uit de Middeleeuwen. Nog altijd wordt carnaval geopend met een oeroude zwaarddans, de Parata, die nu door kinderen uitgevoerd wordt. De populaire dans, de Maltija, vindt zijn oorsprong in de bals die de adellijke families vierden.

Carnaval 2010

Op vrijdag 12 februari start het carnavalspektakel op het Vrijheidsplein in Vallettamet dans-, zang- en theatervoorstellingen. Hier vinden de eerste danswedstrijden plaats en doet de parade van de ‘Koning Carnaval’ vloot, bands, dansers en verklede mensen haar intrede.

Op zaterdag stroomt de stad vol Maltese gezinnen. Het Vrijheidsplein is nu even alleen voor kinderen met tal van activiteiten en danswedstrijden. De hele dag zijn er prachtige processies, optochten en parades door de stad.

De volgende dagen zijn gevuld met optochten, shows en danswedstrijden. Op 16 februari volgt de finale met een enorme optocht, vuurwerk en de uitreiking van de felbegeerde prijzen voor de mooiste kostuums, de beste praalwagens en de meest artistieke dansen.

Informatie

Visit Malta

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content