Kitzbüheler Alpen verkozen tot beste skigebied 2010

Kitzbüheler Alpen verkozen tot beste skigebied 2010
© Martin Lugger, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

De wintersportbestemming scoorde hoog op haar sneeuwkwaliteit en de gecombineerd skipas. De Kitzbüheler Alpen AllStarCard biedt toegang tot de pistes van zeven aaneengesloten skigebieden. Een 3-daagse skipas kost € 120 voor volwassenen, € 60 per kind.

Investeringen in moderne skiliften en sneeuwkwaliteit droegen bij aan het oordeel van de jury. Door de komst van de moderne 6- en 8-persoons liften worden wachtrijen beperkt, en hebben wintersporters meer tijd om te skiën. De kwaliteit van kunstmatige besneeuwing is gegarandeerd met nieuwe sneeuwkanonnen en waterreservoirs.

Jaarlijks reikt de prestigieuze Top-of-the-Mountain Club een groot aantal awards uit; uiteenlopend van beste après-ski bar tot beste event en beste hotel. De meest begeerde prijs van de verkiezing is de award 'Beste Skigebied van de Alpenlanden'.

Met deze award treedt de Kitzbüheler Alpen in de voetsporen van prominente skigebieden zoals Sölden en Ischgl. De skischool Wilder Kaiser in St. Johann in Tirol, ook in de KitzAlps gelegen, wist de award 'Beste Skischool' in de wacht te slepen.

De Kitzbüheler Horn met op de achtergrond de bergen van de Wilder Kaiser. © Martin Lugger, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

Pengelstein in de Kitzbüheler Alpen. © Simon Oberleitner, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

Pass Thurn © Albin Niederstrasser, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

Het dorpje Kitzbühel © Albin Niederstrasser, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH

Kitz411946571973121194657196955_KW_v2