Deze legendarische attractie heeft gedurende 28 seizoenen meer dan 13 miljoen bezoekers kunnen bekoren. De nieuwe versie zal in juni geopend worden. "We hebben beslist om op basis van de oude 'Turbine' een nieuwe attractie te maken" legt Jean-Christophe Parent, de verantwoordelijke van Walibi, uit.

De attractie zal de bezoekers op 45m hoogte katapulteren aan een duizelingwekkende snelheid van 85km/u in 3 seconden. De attractie gebruikt hiervoor een lineaire inductiemotor die gebaseerd is op een magnetisch veld. Het remsysteem werkt met permanente magneten. De "Dalton Terror" gebruikt dezelfde techniek zonder elektrische energie.

Het totale budget van de verbouwing van de oude "Sirocco" komt op zes miljoen euro. "Het werf is een echte investering" verklaart Jean-Christophe Parent.

Slechts zes in de wereld

De passagiers van de trein zullen in het donker gekatapulteerd worden. Na de looping van 25 m diameter, zal de trein in de twee buizen op 45m hoogte schieten.

De nieuwe attractie behoort tot de zeldzame groep van de "shuttle loops". Er zijn er maar zes in de wereld: in Mexico, in Zuid-Afrika, in Californië, in Japan, in Brazilië (Sao Paulo) en in Europa in Walibi. De "Psyké Underground" zal de enige attractie van de groep zijn waar alles in het donker plaats vindt. (Belga/CB)

Deze legendarische attractie heeft gedurende 28 seizoenen meer dan 13 miljoen bezoekers kunnen bekoren. De nieuwe versie zal in juni geopend worden. "We hebben beslist om op basis van de oude 'Turbine' een nieuwe attractie te maken" legt Jean-Christophe Parent, de verantwoordelijke van Walibi, uit. De attractie zal de bezoekers op 45m hoogte katapulteren aan een duizelingwekkende snelheid van 85km/u in 3 seconden. De attractie gebruikt hiervoor een lineaire inductiemotor die gebaseerd is op een magnetisch veld. Het remsysteem werkt met permanente magneten. De "Dalton Terror" gebruikt dezelfde techniek zonder elektrische energie. Het totale budget van de verbouwing van de oude "Sirocco" komt op zes miljoen euro. "Het werf is een echte investering" verklaart Jean-Christophe Parent.Slechts zes in de wereld De passagiers van de trein zullen in het donker gekatapulteerd worden. Na de looping van 25 m diameter, zal de trein in de twee buizen op 45m hoogte schieten. De nieuwe attractie behoort tot de zeldzame groep van de "shuttle loops". Er zijn er maar zes in de wereld: in Mexico, in Zuid-Afrika, in Californië, in Japan, in Brazilië (Sao Paulo) en in Europa in Walibi. De "Psyké Underground" zal de enige attractie van de groep zijn waar alles in het donker plaats vindt. (Belga/CB)