Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen, serveert met 'Over de soep en de patatten' nog tot en met 1 september 2013 antwoorden op vragen over wat wij dagelijks in onze mond steken. Weten we wat we eten en waarom? Hoeveel suiker, vet of zout bevat ons eten? Zijn we ons bewust van onze eetgewoontes? Hoe gebeurt de vertering? Moet ik meer bewegen als ik vettiger eet? En wat zijn de eet- en smaakgewoontes van andere culturen?

De nieuwe thematentoonstelling in Technopolis schept op een ludieke en interactieve manier klaarheid in de veelheid aan aanbevelingen, boodschappen en uitdagingen rond 'goede' voeding, maakt het publiek bewust van smaken, legt de basis voor een gezonde maaltijd, ondervraagt de bezoekers over hun eetgewoontes en belicht ook de gewoontes in andere landen en culturen. Dit alles zonder het gezellige en plezierige van tafelen te vergeten.

42 maanden eten

"Over de soep en de patatten gaat over een van de (of misschien wel dé) belangrijkste bezigheden van elk van ons. Gemiddeld heb je tegen je tachtigste 42 maanden gespendeerd aan eten, dus dat is 3,5 jaar," zegt Erik Jacquemyn van Technopolis.

Over de soep en de patatten staat nog in Technopolis tot en met 1 september 2013 en is ontwikkeld en gerealiseerd door La Cité des sciences et de l'industrie, Universcience (Frankrijk) in samenwerking met Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci (Italië), Heureka (Finland) en Technopolis.

Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen, serveert met 'Over de soep en de patatten' nog tot en met 1 september 2013 antwoorden op vragen over wat wij dagelijks in onze mond steken. Weten we wat we eten en waarom? Hoeveel suiker, vet of zout bevat ons eten? Zijn we ons bewust van onze eetgewoontes? Hoe gebeurt de vertering? Moet ik meer bewegen als ik vettiger eet? En wat zijn de eet- en smaakgewoontes van andere culturen? De nieuwe thematentoonstelling in Technopolis schept op een ludieke en interactieve manier klaarheid in de veelheid aan aanbevelingen, boodschappen en uitdagingen rond 'goede' voeding, maakt het publiek bewust van smaken, legt de basis voor een gezonde maaltijd, ondervraagt de bezoekers over hun eetgewoontes en belicht ook de gewoontes in andere landen en culturen. Dit alles zonder het gezellige en plezierige van tafelen te vergeten. 42 maanden eten "Over de soep en de patatten gaat over een van de (of misschien wel dé) belangrijkste bezigheden van elk van ons. Gemiddeld heb je tegen je tachtigste 42 maanden gespendeerd aan eten, dus dat is 3,5 jaar," zegt Erik Jacquemyn van Technopolis. Over de soep en de patatten staat nog in Technopolis tot en met 1 september 2013 en is ontwikkeld en gerealiseerd door La Cité des sciences et de l'industrie, Universcience (Frankrijk) in samenwerking met Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci (Italië), Heureka (Finland) en Technopolis.