Hoe moeten ze dat doen? Door tijdens een van de vier avontuurlijke speurtochten, gewapend met een tovenaarskit, alle opdrachten en uitdagingen tot een goed einde te brengen.

De allerkleinsten leren in het Toverbos in Nettine om een bliksemschicht te schieten met hun toverstok, en bij de kabouters in het kasteel bij Hamois zien ze hoe je zout verandert in edelstenen.

De grotere speurders komen er in Ciney achter hoe de beroemde koe Marguerite melk kan omvormen tot een borstspeld van leerling-tovenaar, en van de drie broers Fontana leren ze in Miécret om van een blaadje papier een boeket bloemen te maken.

Om de opdrachten op te kunnen lossen hebben de jonge avonturiers wel de tovenaarskit nodig. Die is verkrijgbaar bij de toeristische diensten in de regio en beschikbaar in het Nederlands en Frans.

De wandeltochten duren ongeveer anderhalf uur en zijn het hele jaar door toegankelijk. (MS)

Hoe moeten ze dat doen? Door tijdens een van de vier avontuurlijke speurtochten, gewapend met een tovenaarskit, alle opdrachten en uitdagingen tot een goed einde te brengen. De allerkleinsten leren in het Toverbos in Nettine om een bliksemschicht te schieten met hun toverstok, en bij de kabouters in het kasteel bij Hamois zien ze hoe je zout verandert in edelstenen. De grotere speurders komen er in Ciney achter hoe de beroemde koe Marguerite melk kan omvormen tot een borstspeld van leerling-tovenaar, en van de drie broers Fontana leren ze in Miécret om van een blaadje papier een boeket bloemen te maken. Om de opdrachten op te kunnen lossen hebben de jonge avonturiers wel de tovenaarskit nodig. Die is verkrijgbaar bij de toeristische diensten in de regio en beschikbaar in het Nederlands en Frans. De wandeltochten duren ongeveer anderhalf uur en zijn het hele jaar door toegankelijk. (MS)