Aquatopia was naar eigen zeggen al een tijd van plan hun zebrahaai te koppelen aan een vriendinnetje. De eerste kennismaking verliep in ieder geval erg vlot.

Zebrahaaien zijn grondhaaien, wat erop neerkomt dat ze niet zoals andere haaien de hele tijd moeten rondzwemmen om te ademen, maar zelf water door hun kieuwen kunnen pompen. Het zijn bovendien nachtdieren, die overdag steunend op hun zijvinnen rusten op de bodem. Ze voeden zich met weekdieren, schaaldieren, kleine vissen en zeeslangen, die ze in koraalriffen vinden.

Hun naam danken zebrahaaien aan de zwarte strepen die ze bij hun geboorte op hun lijf hebben en die op latere leeftijd vervagen en tot vlekken vervormen. Vandaar dat de soort ook bekendstaat als luipaardhaai.

Haaienvinnensoep

Ze komen voor in tropische, ondiepe wateren dichtbij de kustlijn en worden vooral in Aziatische landen vaak gevangen voor hun vlees of vinnen, die worden gebruikt in de bekende haaienvinnensoep of in traditionele medicijnen.

Het nieuwe koppel is intussen al te zien in het haaienaquarium van Aquatopia, het grootste in zijn soort in België. (Belga/MS)

Aquatopia was naar eigen zeggen al een tijd van plan hun zebrahaai te koppelen aan een vriendinnetje. De eerste kennismaking verliep in ieder geval erg vlot. Zebrahaaien zijn grondhaaien, wat erop neerkomt dat ze niet zoals andere haaien de hele tijd moeten rondzwemmen om te ademen, maar zelf water door hun kieuwen kunnen pompen. Het zijn bovendien nachtdieren, die overdag steunend op hun zijvinnen rusten op de bodem. Ze voeden zich met weekdieren, schaaldieren, kleine vissen en zeeslangen, die ze in koraalriffen vinden. Hun naam danken zebrahaaien aan de zwarte strepen die ze bij hun geboorte op hun lijf hebben en die op latere leeftijd vervagen en tot vlekken vervormen. Vandaar dat de soort ook bekendstaat als luipaardhaai. Haaienvinnensoep Ze komen voor in tropische, ondiepe wateren dichtbij de kustlijn en worden vooral in Aziatische landen vaak gevangen voor hun vlees of vinnen, die worden gebruikt in de bekende haaienvinnensoep of in traditionele medicijnen. Het nieuwe koppel is intussen al te zien in het haaienaquarium van Aquatopia, het grootste in zijn soort in België. (Belga/MS)