Kopenhagen heeft er een attractie van wereldformaat bij: het hypermoderne aquarium De Blauwe Planeet.

Het aquarium is het grootste in Scandinavië en ligt vlak bij de internationale luchthaven Kastrup. Het gebouw zelf is al bijzonder en heeft de vorm van een enorme draaikolk.

Binnenin zwemmen in meer dan vijftig bassins 20.000 vissen uit alle werelddelen. Van de 450 soorten zijn de vier meter lange haaien de grootste exemplaren.

Ook nieuw is een Arctische Ring in de dierentuin van Kopenhagen. Een terrein van ruim 3000 m² meter is er gereserveerd voor arctische dieren zoals ijsberen en zeehonden.

Bijzonder is vooral een doorzichtige tunnel die dwars door het ijsberenbassin loopt zodat de bezoekers de ijsberen van dichtbij kunnen zien zwemmen. (MS)

Kopenhagen heeft er een attractie van wereldformaat bij: het hypermoderne aquarium De Blauwe Planeet. Het aquarium is het grootste in Scandinavië en ligt vlak bij de internationale luchthaven Kastrup. Het gebouw zelf is al bijzonder en heeft de vorm van een enorme draaikolk. Binnenin zwemmen in meer dan vijftig bassins 20.000 vissen uit alle werelddelen. Van de 450 soorten zijn de vier meter lange haaien de grootste exemplaren. Ook nieuw is een Arctische Ring in de dierentuin van Kopenhagen. Een terrein van ruim 3000 m² meter is er gereserveerd voor arctische dieren zoals ijsberen en zeehonden. Bijzonder is vooral een doorzichtige tunnel die dwars door het ijsberenbassin loopt zodat de bezoekers de ijsberen van dichtbij kunnen zien zwemmen. (MS)