Het Nederlandse park Efteling won onder meer de prijs voor Beste Pretpark. Het Vlaamse Plopsaland rijfde onder andere de prijs voor Meest Kindvriendelijke Park binnen. Dat hebben de organisatoren Parkworld.be, Zoo.be en Pretparkbeest.be bekendgemaakt.

Het Nederlandse pretpark Efteling in Kaatsheuvel won zes Diamond ThemePark Awards: Beste Pretpark, Beste Personeel, Park met de beste Evenementen, Park met de beste Horeca.

Met De Vliegende Hollander haalden ze opnieuw de eerste plaats binnen voor Beste Waterattractie en in de gemengde categorie voor Mooiste Park haalden ze ook de eerste plaats binnen.

Meest Kindvriendelijke Park

Plopsaland De Panne van Studio 100 won de prijs van het Meest Kindvriendelijke Park, maar won ook in de categorie Beste Social Media en Beste Website.

Met ook een eerste plaats voor Beste Fansite (Plopsa Fansite), haalde Plopsa alle internetprijzen binnen. Bovendien won het park in de categorie voor Beste Achtbaan met Anubis The Ride.

Dierenparken

Bij de dierenparken was het Pairi Daiza in het Waalse Brugelette dat met alle prijzen ging lopen. Zij werden niet alleen als Beste Dierentuin gelauwerd, maar wonnen met het Bad van de heilige olifanten de prijs voor het Mooiste Dierenverblijf.

Dit jaar waren er ook 2 Spotlight Awards. Die gingen naar Thierry Meeùs, bezieler achter Mini-Europe en Océade, en naar Roland Mack van Europa-Park.

De prijs van de vakjury ging dit jaar naar de houten achtbaan Troy in Attractiepark Toverland in het Nederlandse Sevenum. (Belga/MS)

Het Nederlandse park Efteling won onder meer de prijs voor Beste Pretpark. Het Vlaamse Plopsaland rijfde onder andere de prijs voor Meest Kindvriendelijke Park binnen. Dat hebben de organisatoren Parkworld.be, Zoo.be en Pretparkbeest.be bekendgemaakt. Het Nederlandse pretpark Efteling in Kaatsheuvel won zes Diamond ThemePark Awards: Beste Pretpark, Beste Personeel, Park met de beste Evenementen, Park met de beste Horeca. Met De Vliegende Hollander haalden ze opnieuw de eerste plaats binnen voor Beste Waterattractie en in de gemengde categorie voor Mooiste Park haalden ze ook de eerste plaats binnen.Meest Kindvriendelijke Park Plopsaland De Panne van Studio 100 won de prijs van het Meest Kindvriendelijke Park, maar won ook in de categorie Beste Social Media en Beste Website. Met ook een eerste plaats voor Beste Fansite (Plopsa Fansite), haalde Plopsa alle internetprijzen binnen. Bovendien won het park in de categorie voor Beste Achtbaan met Anubis The Ride.Dierenparken Bij de dierenparken was het Pairi Daiza in het Waalse Brugelette dat met alle prijzen ging lopen. Zij werden niet alleen als Beste Dierentuin gelauwerd, maar wonnen met het Bad van de heilige olifanten de prijs voor het Mooiste Dierenverblijf. Dit jaar waren er ook 2 Spotlight Awards. Die gingen naar Thierry Meeùs, bezieler achter Mini-Europe en Océade, en naar Roland Mack van Europa-Park. De prijs van de vakjury ging dit jaar naar de houten achtbaan Troy in Attractiepark Toverland in het Nederlandse Sevenum. (Belga/MS)