Aan de verkiezing van het leukste uitstapje van Nederland deden meer dan honderdduizend mensen mee. Eerst selecteerde de ANWB (de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond) de tien meestbezochte attracties in Nederland. Vervolgens kon het publiek stemmen.

Gaia Zoo in Zuid-Limburg scoort goed op alle onderdelen: prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod. De Efteling in Kaatsheuvel sleepte de tweede prijs in de wacht en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam eindigde als derde.

1. Gaia Zoo, Gaia ZOO
1. Gaia Zoo © Gaia ZOO
2. De Efteling, Kris Van de Sande - www.krisv
2. De Efteling © Kris Van de Sande - www.krisv
3. Diergaarde Blijdorp, CrazyPhunk, Wikicommons
3. Diergaarde Blijdorp © CrazyPhunk, Wikicommons

Nieuw dit jaar is de verkiezing van het 'Leukste uitje over de grens'. Europa Park in het Duitse Rust mag zich winnaar noemen, gevolgd door Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk en Phantasialand in Bruhl, eveneens in Duitsland.

1. Europa Park, Europa Park
1. Europa Park © Europa Park
2. Disneyland, Getty Images
2. Disneyland © Getty Images
3. Phantasialand, Phantasialand
3. Phantasialand © Phantasialand

De ANWB vroeg ook naar de meest geliefde uitstapjes per provincie met deze lijst als resultaat.

Drenthe

1. Outdoor Grolloo Klimpark in Grolloo

2. SpaWell in Peize

3. Drouwenerzand Attractiepark

Flevoland

1. Orchideeën Hoeve Luttelgeest

2. Pannenkoekhuis Hans en Grietje

3. Bataviawerf in Lelystad

Friesland

1. Puur Terschelling

2. Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

3. Recreatiepark De Naturij

Gelderland

1. Thermen Bussloo in Voorst

2. Bakkerijmuseum in Hattem

3. MuZIEum in Nijmegen

Groningen

1. Fontana Bad Nieuweschans

2. TukTuk Lauwersoog in Lauwersoog

3. Speeltuin St Vitusholt in Winschoten

Limburg

1. Kasteeltuinen Arcen

2. Kasteelpark Born

3. De Miljoenenlijn in Simpelveld

Noord-Brabant

1. Museum Klok & Peel in Asten

2. SpaSense in Geldrop

3. preHistorisch Dorp in Eindhoven

Noord-Holland

1. Landgoed Hoenderdaell

2. Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

3. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Overijssel

1. De Ulebelt in Deventer

2. Speel- en recreatieboederij De Flierefluiter in Raalte

3. Memory International War Museum in Nijverdal

Utrecht

1. Thermen Soesterberg in Soesterberg

2. Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

3. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Zeeland

1. Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen

2. Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme

3. Speelboerderij 't Klok 'Uus in 's-Heer Arendskerke

Zuid-Holland

1. Mariniersmuseum in Rotterdam

2. Wellnessresort Elysium in Bleiswijk

3. Thermen Holiday in Schiedam

Aan de verkiezing van het leukste uitstapje van Nederland deden meer dan honderdduizend mensen mee. Eerst selecteerde de ANWB (de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond) de tien meestbezochte attracties in Nederland. Vervolgens kon het publiek stemmen.Gaia Zoo in Zuid-Limburg scoort goed op alle onderdelen: prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod. De Efteling in Kaatsheuvel sleepte de tweede prijs in de wacht en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam eindigde als derde.Nieuw dit jaar is de verkiezing van het 'Leukste uitje over de grens'. Europa Park in het Duitse Rust mag zich winnaar noemen, gevolgd door Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk en Phantasialand in Bruhl, eveneens in Duitsland.De ANWB vroeg ook naar de meest geliefde uitstapjes per provincie met deze lijst als resultaat.Drenthe1. Outdoor Grolloo Klimpark in Grolloo 2. SpaWell in Peize 3. Drouwenerzand AttractieparkFlevoland1. Orchideeën Hoeve Luttelgeest 2. Pannenkoekhuis Hans en Grietje 3. Bataviawerf in LelystadFriesland1. Puur Terschelling 2. Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha 3. Recreatiepark De NaturijGelderland1. Thermen Bussloo in Voorst 2. Bakkerijmuseum in Hattem 3. MuZIEum in NijmegenGroningen1. Fontana Bad Nieuweschans 2. TukTuk Lauwersoog in Lauwersoog 3. Speeltuin St Vitusholt in Winschoten Limburg1. Kasteeltuinen Arcen 2. Kasteelpark Born 3. De Miljoenenlijn in Simpelveld Noord-Brabant1. Museum Klok & Peel in Asten 2. SpaSense in Geldrop 3. preHistorisch Dorp in Eindhoven Noord-Holland 1. Landgoed Hoenderdaell 2. Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora 3. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen Overijssel1. De Ulebelt in Deventer 2. Speel- en recreatieboederij De Flierefluiter in Raalte 3. Memory International War Museum in Nijverdal Utrecht1. Thermen Soesterberg in Soesterberg 2. Botanische Tuinen Universiteit Utrecht 3. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort Zeeland1. Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen 2. Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme 3. Speelboerderij 't Klok 'Uus in 's-Heer ArendskerkeZuid-Holland 1. Mariniersmuseum in Rotterdam 2. Wellnessresort Elysium in Bleiswijk 3. Thermen Holiday in Schiedam