Dit belet niet dat uitbater EuroDisney opnieuw in het rood staat. Vorig jaar hebben de twee themaparken dichtbij Parijs 15,6 miljoen bezoekers gelokt, wat al een record betekende.

De twintigste verjaardag van Disneyland Parijs dit jaar, met nieuwe attracties en grote renovaties in de parken en de hotels, heft gezorgd voor nog meer volk deze zomer, terwijl het park in het begin van het jaar nog midden in een crisis zat.

Bezettingsgraad hotels loopt terug

Disneyland Parijs heeft vooral Franse klanten (52 procent van het publiek), maar die blijven meestal niet in de hotels. De Britten zijn de op een na grootste groep, voor de Spanjaarden. Maar deze laatste komen, net als de Italianen, in minder grote getale door de crisis.

De gemiddelde uitgave in de parken is gestagneerd, maar in de hotels ter plaatse is die met 5,7 procent gestegen, wat komt door een prijsstijging.

De bezettingsgraad in de hotels loopt echter wel terug (tot 84 procent), ondanks een stijgend aankomstcijfer, "door de crisis blijven de mensen gemiddeld één dag minder lang", legde de voorzitter van Euro Disney, Philippe Gas, uit aan AFP.

Ondanks het succes van Disneyland Parijs eindigt Euro Disney voor de dertiende keer in het rood van de 21 geregistreerde cijfers sinds het ontstaan van het park. De laatste keer dat Euro Disney met nettowinst eindigde was in 2008.

Terwijl de omzet gestegen is (1,324 miljard euro), is het nettoverlies aanzienlijk toegenomen tot 85,6 miljoen euro, vooral als gevolg van exceptionele uitgaven door een herstructurering van de enorme schuld van de groep.

Dit laatste was de reden voor een lening van 1,3 miljard euro van het Amerikaanse moederbedrijf Walt Disney in september. (Belga/MS)

Dit belet niet dat uitbater EuroDisney opnieuw in het rood staat. Vorig jaar hebben de twee themaparken dichtbij Parijs 15,6 miljoen bezoekers gelokt, wat al een record betekende. De twintigste verjaardag van Disneyland Parijs dit jaar, met nieuwe attracties en grote renovaties in de parken en de hotels, heft gezorgd voor nog meer volk deze zomer, terwijl het park in het begin van het jaar nog midden in een crisis zat.Bezettingsgraad hotels loopt terug Disneyland Parijs heeft vooral Franse klanten (52 procent van het publiek), maar die blijven meestal niet in de hotels. De Britten zijn de op een na grootste groep, voor de Spanjaarden. Maar deze laatste komen, net als de Italianen, in minder grote getale door de crisis. De gemiddelde uitgave in de parken is gestagneerd, maar in de hotels ter plaatse is die met 5,7 procent gestegen, wat komt door een prijsstijging. De bezettingsgraad in de hotels loopt echter wel terug (tot 84 procent), ondanks een stijgend aankomstcijfer, "door de crisis blijven de mensen gemiddeld één dag minder lang", legde de voorzitter van Euro Disney, Philippe Gas, uit aan AFP. Ondanks het succes van Disneyland Parijs eindigt Euro Disney voor de dertiende keer in het rood van de 21 geregistreerde cijfers sinds het ontstaan van het park. De laatste keer dat Euro Disney met nettowinst eindigde was in 2008. Terwijl de omzet gestegen is (1,324 miljard euro), is het nettoverlies aanzienlijk toegenomen tot 85,6 miljoen euro, vooral als gevolg van exceptionele uitgaven door een herstructurering van de enorme schuld van de groep. Dit laatste was de reden voor een lening van 1,3 miljard euro van het Amerikaanse moederbedrijf Walt Disney in september. (Belga/MS)