De Franse Elzas is ideaal voor een gezinsvakantie: een groot aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden.

In Gertwiller staat bijvoorbeeld een paleis van peperkoek, het Palais du Pain d'Epices.

Ook de vele kastelen en burchten in de Elzas zijn interessant, zeker als er roofvogeldemonstraties plaatsvinden, zoals in Kintzheim waar dagelijks arenden, buizerds en condors te zien zijn.

Nog meer vogels vindt u in het dierenpark in Hunawihr waar ooievaars en aalscholvers in vrijheid leven en waar ook shows met otters, pinguïns, beverratten en zeeleeuwen te zien zijn.

In datzelfde Hunawihr ligt ook een vlindertuin. En in Mulhouse, in het grootste spoorwegmuseum van Europa staan tientallen historische treinen en locomotieven opgesteld. (MS)

De Franse Elzas is ideaal voor een gezinsvakantie: een groot aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. In Gertwiller staat bijvoorbeeld een paleis van peperkoek, het Palais du Pain d'Epices. Ook de vele kastelen en burchten in de Elzas zijn interessant, zeker als er roofvogeldemonstraties plaatsvinden, zoals in Kintzheim waar dagelijks arenden, buizerds en condors te zien zijn. Nog meer vogels vindt u in het dierenpark in Hunawihr waar ooievaars en aalscholvers in vrijheid leven en waar ook shows met otters, pinguïns, beverratten en zeeleeuwen te zien zijn. In datzelfde Hunawihr ligt ook een vlindertuin. En in Mulhouse, in het grootste spoorwegmuseum van Europa staan tientallen historische treinen en locomotieven opgesteld. (MS)