De Efteling is het meest gewaardeerde attractiepark onder Nederlanders. Dit blijkt uit het tweejaarlijkse merkenonderzoek, uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1250 respondenten.

Na het Anne Frank Huis staat Zeehondencrèche Lenie 't Hart op de tweede plaats van de meest populaire en leerzame dag attracties. Het werk van Lenie 't Hart vindt men zeer sympathiek en het bezoek nuttig voor kinderen.

De 10 leerzaamste dag attracties

1. Anne Frank Huis in Amsterdam

2. Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen

3. Rijksmuseum in Amsterdam

4. Het Spoorwegmuseum in Utrecht

5. Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder

6. Aviodrome in Lelystad

7. Omniversum in Den Haag

8. Autotron in Rosmalen

9. Archeon in Alphen aan de Rijn

10. Sea Life in Scheveningen

De Efteling trekt de meeste bezoekers Op vrijwel alle fronten scoort de Efteling het best van alle dag attracties. Het pretpark is onder alle bevolkingsgroepen het bekendst en meest gewaardeerd. Daarnaast voelen mensen zich er ook het sterkst mee verbonden.

De 10 ontspannende dag attracties met de sterkste reputatie 1. Efteling in Kaatsheuvel

2. Dolfinarium in Harderwijk

3. Madurodam in Den Haag

4. Apenheul in Apeldoorn

5. Artis in Amsterdam

6. Burgers' Zoo in Arnhem

7. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

8. Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

9. Dierenpark Emmen 10. Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Corpus is de sterkste stijger Sinds de vorige meting in 2010 is Corpus het sterkst gestegen. Het draagvlak voor deze attractie over het menselijk lichaam verdubbelde in twee jaar tijd. Ook de reputatie van science center NEMO en Deltapark Neeltje Jans steeg met tientallen procenten.

De grote dalers zijn GaiaZoo in Kerkrade, Koningin Juliana Toren in Apeldoorn en avonturenpark Hellendoorn. De reputatie van deze uitstapjes liep in afgelopen twee jaar een flinke deuk op.

Hoge verwachtingen van het Rijksmuseum

Voor de komende jaren verwacht de bevolking vooral bij het Rijksmuseum een enorme groei. Veel Nederlanders kijken kennelijk uit naar de heropening van het totale gebouw in 2013. Ook bij het recent vernieuwde Madurodam verwacht men een flinke bezoekerstoename.

Aantrekkelijk geprijsd

Voor veel mensen vormt de entreeprijs een barrière om dag attracties te bezoeken. Het Openluchtmuseum in Arnhem vormt hierop een uitzondering en biedt volgens de bevolking de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Ook de prijzen van het Dolfinarium en van Madurodam worden als bescheiden ervaren.

De Efteling is het meest gewaardeerde attractiepark onder Nederlanders. Dit blijkt uit het tweejaarlijkse merkenonderzoek, uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1250 respondenten. Na het Anne Frank Huis staat Zeehondencrèche Lenie 't Hart op de tweede plaats van de meest populaire en leerzame dag attracties. Het werk van Lenie 't Hart vindt men zeer sympathiek en het bezoek nuttig voor kinderen. De 10 leerzaamste dag attracties 1. Anne Frank Huis in Amsterdam 2. Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen 3. Rijksmuseum in Amsterdam 4. Het Spoorwegmuseum in Utrecht 5. Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder 6. Aviodrome in Lelystad 7. Omniversum in Den Haag 8. Autotron in Rosmalen 9. Archeon in Alphen aan de Rijn 10. Sea Life in Scheveningen De Efteling trekt de meeste bezoekers Op vrijwel alle fronten scoort de Efteling het best van alle dag attracties. Het pretpark is onder alle bevolkingsgroepen het bekendst en meest gewaardeerd. Daarnaast voelen mensen zich er ook het sterkst mee verbonden. De 10 ontspannende dag attracties met de sterkste reputatie 1. Efteling in Kaatsheuvel 2. Dolfinarium in Harderwijk 3. Madurodam in Den Haag 4. Apenheul in Apeldoorn 5. Artis in Amsterdam 6. Burgers' Zoo in Arnhem 7. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam 8. Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek 9. Dierenpark Emmen 10. Ouwehands Dierenpark in Rhenen Corpus is de sterkste stijger Sinds de vorige meting in 2010 is Corpus het sterkst gestegen. Het draagvlak voor deze attractie over het menselijk lichaam verdubbelde in twee jaar tijd. Ook de reputatie van science center NEMO en Deltapark Neeltje Jans steeg met tientallen procenten. De grote dalers zijn GaiaZoo in Kerkrade, Koningin Juliana Toren in Apeldoorn en avonturenpark Hellendoorn. De reputatie van deze uitstapjes liep in afgelopen twee jaar een flinke deuk op. Hoge verwachtingen van het Rijksmuseum Voor de komende jaren verwacht de bevolking vooral bij het Rijksmuseum een enorme groei. Veel Nederlanders kijken kennelijk uit naar de heropening van het totale gebouw in 2013. Ook bij het recent vernieuwde Madurodam verwacht men een flinke bezoekerstoename. Aantrekkelijk geprijsd Voor veel mensen vormt de entreeprijs een barrière om dag attracties te bezoeken. Het Openluchtmuseum in Arnhem vormt hierop een uitzondering en biedt volgens de bevolking de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook de prijzen van het Dolfinarium en van Madurodam worden als bescheiden ervaren.