Belgische pretparkliefhebbers krijgen binnen enkele jaren een extra keuzemogelijkheid: Heroic Land. Dat avonturenpark, met knipogen naar Jules Verne en het universum van Tolkien, moet in de lente van 2018 de deuren openen in de Franse stad Calais, op minder dan een uur rijden van de Belgische grens. Dat is vernomen tijdens de vastgoedbeurs MIPIM die plaatsvindt in Cannes.

Heroic Land wordt het vijfde attractiepark van Frankrijk. Het wordt omschreven als een avonturenpark, gericht op families. Op een oppervlakte van 40 hectare zal het 32 attracties herbergen, waaronder het hoogste van Europa (tot 80 meter hoog) en een onderwaterattractie.

Zes universums

Het pretpark zal verdeeld zijn in zes universums: "Sea World" voor de allerkleinsten, "Steam Punk District" geïnspireerd op de verhalen van Jules Verne, "Heroic Fantasy Land" gebaseerd op het universum uit de boeken van J.R.R. Tolkien, "Manga City" over Japanse stripverhalen, "Adventurer's League" voor de avonturiers en de "Science Fiction Zone" over sterren, planeten en buitenaardse wezens. Er komt ook een hotel met 250 kamers.

Het pretpark, dat een investering vergt van ongeveer 350 miljoen euro, verwacht in een eerste fase 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Er wordt ook gerekend op veel Belgische bezoekers. Frankrijk heeft al vier attractieparken: Disneyland, parc Astérix, Fururoscope en Puy du Fou.

(Belga)

Belgische pretparkliefhebbers krijgen binnen enkele jaren een extra keuzemogelijkheid: Heroic Land. Dat avonturenpark, met knipogen naar Jules Verne en het universum van Tolkien, moet in de lente van 2018 de deuren openen in de Franse stad Calais, op minder dan een uur rijden van de Belgische grens. Dat is vernomen tijdens de vastgoedbeurs MIPIM die plaatsvindt in Cannes.Heroic Land wordt het vijfde attractiepark van Frankrijk. Het wordt omschreven als een avonturenpark, gericht op families. Op een oppervlakte van 40 hectare zal het 32 attracties herbergen, waaronder het hoogste van Europa (tot 80 meter hoog) en een onderwaterattractie. Zes universumsHet pretpark zal verdeeld zijn in zes universums: "Sea World" voor de allerkleinsten, "Steam Punk District" geïnspireerd op de verhalen van Jules Verne, "Heroic Fantasy Land" gebaseerd op het universum uit de boeken van J.R.R. Tolkien, "Manga City" over Japanse stripverhalen, "Adventurer's League" voor de avonturiers en de "Science Fiction Zone" over sterren, planeten en buitenaardse wezens. Er komt ook een hotel met 250 kamers. Het pretpark, dat een investering vergt van ongeveer 350 miljoen euro, verwacht in een eerste fase 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Er wordt ook gerekend op veel Belgische bezoekers. Frankrijk heeft al vier attractieparken: Disneyland, parc Astérix, Fururoscope en Puy du Fou. (Belga)