De Letse vliegmaatschappij airBaltic introduceert een nieuwe manier om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken.

Passagiers mogen aan de hand van een aantal criteria kiezen naast wie ze in het vliegtuig komen te zitten. Via seatbuddy kunnen passagiers aangeven of ze naast iemand willen zitten die een bepaalde taal spreekt, gemeenschappelijke hobby's heeft of andere gemeenschappelijke interesses heeft.

Ook kunnen ze aangeven of ze tijdens de reis willen werken, nieuwe contacten willen opdoen of het liefst gewoon met rust gelaten willen worden.

Al die gegevens worden in een database opgeslagen en op die manier kunnen passagiers samengebracht worden. Seatbuddy bouwt verder op het idee van KLM om passagiers een buurman of -vrouw te laten kiezen via Facebook. Deelname aan seatbuddy is gratis. (MS)

De Letse vliegmaatschappij airBaltic introduceert een nieuwe manier om het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken. Passagiers mogen aan de hand van een aantal criteria kiezen naast wie ze in het vliegtuig komen te zitten. Via seatbuddy kunnen passagiers aangeven of ze naast iemand willen zitten die een bepaalde taal spreekt, gemeenschappelijke hobby's heeft of andere gemeenschappelijke interesses heeft. Ook kunnen ze aangeven of ze tijdens de reis willen werken, nieuwe contacten willen opdoen of het liefst gewoon met rust gelaten willen worden. Al die gegevens worden in een database opgeslagen en op die manier kunnen passagiers samengebracht worden. Seatbuddy bouwt verder op het idee van KLM om passagiers een buurman of -vrouw te laten kiezen via Facebook. Deelname aan seatbuddy is gratis. (MS)