Kids Summer in de Limburgse Kempen

© KB72

Deze zomer zijn er iedere zondag speciale gratis activiteiten voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar in de Limburgse Kempen.

De gemeenten in de Limburgse Kempen willen daarmee het kindvriendelijke karakter van de regio benadrukken. Voor gezinnen met kinderen is dit immers de ideale vakantiebestemming. Dit initiatief beantwoordt ook aan de wens van veel gezinnen om hun vakantie in het groen door te brengen.

Met 780.000 toeristen per jaar, die samen 2,8 miljoen keer blijven overnachten, zijn de Limburgse Kempen (Noord-Limburg) het grootste toeristische gebied van de provincie en het grensgebied. Deze streek is goed voor twee derde van het totale aantal toeristen en voor drie kwart van het totale aantal overnachtingen in Limburg.

Het gebied, met onder meer de vakantiedorpen Erperheide en Vossemeren, is erg belangrijk voor de economische welvaart. De toeristische diensten doen er dan ook alles aan om nieuwe bezoekers aan te trekken.

De Limburgse Kempen zijn ook een drukbezocht fietsgebied. Vorig jaar werden ongeveer 483.000 fietsers geteld op het toeristische fietsroutenetwerk. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content