Keukenhof opent weer op 24 maart

© Keukenhof

Het Keukenhof-thema dit jaar is “De Gouden Eeuw”, de periode waarin Nederland rijk werd door de wereldwijde handel. Dit is ook de periode waarin de wereld werd ontdekt en de tulpenhandel floreerde. Meer dan 7 miljoen bloembollen zullen in bloei staan met wel 800 verschillende soorten tulpen. Vergeet ook de Tulpomania tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet. Met de gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin zullen ook kinderen zich prima vermaken.

Tijdens de paasdagen wordt speciaal aan de kinderen gedacht met een roofvogelshow, een schmink-hoek, marching bands en een rondspringende paashaas. Ook staan er tussen 25 en 28 maart verschillende bloemenshows op het programma.

In het Beatrix Paviljoen vertoeft de ‘Fashionable Orchid Show’. Met orchideeën bewerkte kunstwerken, onder andere uit handen van de befaamde couturier Ronald Kolk, staan hier tentoon. Daarna is het genieten van de tulpen, hyacinten, heesters en lelies in het Oranje Nassau Paviljoen en het Willem-Alexander Paviljoen.

Keukenhof is meer dan bloemen kijken. Naast de speciale paasactiviteiten kunnen ze het hele seizoen een gratis speurtocht volgen door het park. Kinderen leren tijdens deze tocht over het belang en de historie van de bolbloem.

Centraal in het park liggen de kinderboerderij, de doolhof en een speeltuin waar kinderen kunnen zwieren aan de kabelbaan. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin en het huis van nijntje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content