Keukenhof is weer geopend

© Keukenhof

Het Keukenhof thema voor 2017 is “Dutch Design”. Hollandse ontwerpers worden wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ideeën op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Zij zijn de inspiratiebron voor het thema van dit Keukenhof seizoen. Dutch Design is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar.

Verder staan de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Dutch Design. Ook is een van de inspiratietuinen aan het thema gewijd en wordt er met mode- en meubelontwerenp invulling gegeven aan de orchideeën en anthuriumtentoonstelling in het Beatrix Paviljoen.

Nieuw entreegebouw

Nieuw jaar is het door architectenbureau Mecanoo uit Delft ontworpen entreegebouw gemaakt van de natuurlijke materialen hout, koper en baksteen. Het gebouw biedt plaats aan de kassa’s, informatiebalie en winkels, maar ook aan een grand café, een to-go-outlet en een belevingsrestaurant, waar de geschiedenis van de bloembol centraal staat: The Blooming Dutch.

Inspiratie voor je eigen tuin

Keukenhof is een mooi park om van te genieten, maar ook om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. De inspiratietuinen sluiten aan bij de huidige trends. Zo is er een eigentijdse groentetuin met tuincafé waarin wordt gewerkt met kruiden en groenten uit eigen tuin, een Delfts Blauwe tuin met blauwe en witte voorjaarsbloemen die het traditionele beeld in een eigentijds jasje steken, een Urban Beach Garden waar je inspiratie vindt om thuis een je eigen stadsstrand te creëren en een Boerentuin waar het verlangen naar de rust van het platteland van vroeger wordt weerspiegeld met wuivende hoge rode tulpen, tjilpende vogels en zoemende bijen.

Tijdens dit Dutch Design Jaar is er natuurlijk ook een tuin gewijd aan Mondriaan. Het ontwerp van deze tuin is gebaseerd op de kleurrijke schilderijen van Piet Mondriaan. Stap binnen in zijn wereld en ontdek hoe rode, gele en blauwe bloemen samenwerken om het beeld te versterken. Idee voor thuis: plant een border op met één kleur bloemen en versterk dit beeld door daarachter eenzelfde kleurvlak op de muur of het hek te plaatsen.

Partner Content