Niet echt het décor voor Kerstmis waar we aan gewend zijn, maar ook op Curaçao versieren ze kerst met kerstbomen met ballen en lichtjes, maken ze heerlijke kerstgerechten zoals 'Pan di Jamón' (kerstbrood met ham) en 'Ponche crema' (eierpunch) en staat er op het Brionplein een reusachtige verlichte kerstboom te pronken.

Ook Oudjaar wordt uitbundig gevierd. Er worden pagara's afgeschoten, lange vuurwerkmatten die ooit door de Chinezen zijn ingevoerd, er zijn vuurwerkshows en duizenden mensen komen in de buitenlucht bij elkaar om te picknicken, feesten en af te tellen naar 12 uur. Niets fijner dan met je voeten in het zachte zand en een tropische cocktail in de hand het nieuwe jaar te beginnen en daarna samen met de lokale inwoners een nieuwjaarsduik nemen in het lauwe, blauwe water. (MS)

Niet echt het décor voor Kerstmis waar we aan gewend zijn, maar ook op Curaçao versieren ze kerst met kerstbomen met ballen en lichtjes, maken ze heerlijke kerstgerechten zoals 'Pan di Jamón' (kerstbrood met ham) en 'Ponche crema' (eierpunch) en staat er op het Brionplein een reusachtige verlichte kerstboom te pronken. Ook Oudjaar wordt uitbundig gevierd. Er worden pagara's afgeschoten, lange vuurwerkmatten die ooit door de Chinezen zijn ingevoerd, er zijn vuurwerkshows en duizenden mensen komen in de buitenlucht bij elkaar om te picknicken, feesten en af te tellen naar 12 uur. Niets fijner dan met je voeten in het zachte zand en een tropische cocktail in de hand het nieuwe jaar te beginnen en daarna samen met de lokale inwoners een nieuwjaarsduik nemen in het lauwe, blauwe water. (MS)