'De dramatische situatie in onze ziekenhuizen en het exponentieel stijgend aantal besmettingen laten mij geen andere keuze', aldus burgemeester Dieter Reiter na een vergadering met het crisisteam. De kerstmarkt gewoon laten doorgaan, zou volgens Reiter niet te rechtvaardigen zijn en een volledig verkeerd signaal geven. 'Vooral voor de medewerkers in onze ziekenhuizen die op een breekpunt staan', klinkt het.

Reiter sprak dan ook van een 'catastrofale situatie' in de ziekenhuizen van de Beierse hoofdstad. De pandemiecommissarissen hadden al unaniem gewaarschuwd voor de gevolgen van massa-evenementen. De burgemeester gaf verder aan dat de kerstmarkt rond de Marienplatz niet kon worden omheind, waardoor het aantal bezoekers en de naleving van de zogenaamde 2G-regels niet kunnen worden gecontroleerd. (Belga)

'De dramatische situatie in onze ziekenhuizen en het exponentieel stijgend aantal besmettingen laten mij geen andere keuze', aldus burgemeester Dieter Reiter na een vergadering met het crisisteam. De kerstmarkt gewoon laten doorgaan, zou volgens Reiter niet te rechtvaardigen zijn en een volledig verkeerd signaal geven. 'Vooral voor de medewerkers in onze ziekenhuizen die op een breekpunt staan', klinkt het. Reiter sprak dan ook van een 'catastrofale situatie' in de ziekenhuizen van de Beierse hoofdstad. De pandemiecommissarissen hadden al unaniem gewaarschuwd voor de gevolgen van massa-evenementen. De burgemeester gaf verder aan dat de kerstmarkt rond de Marienplatz niet kon worden omheind, waardoor het aantal bezoekers en de naleving van de zogenaamde 2G-regels niet kunnen worden gecontroleerd. (Belga)