Kerst in Amsterdam

Tijdens de kerstvakantie staan in Amsterdam verschillende bijzondere evenementen op het programma.

Tijdens de kerstvakantie staan in Amsterdam verschillende bijzondere evenementen op het programma.

De Winterparade in de Westergasfabriek

Van 20 tot en met 30 december biedt het theaterfestival Winterparade in de Westergasfabriek een gevarieerd programma van theater, muziek, dans, beeldende kunst, film en humor.

Tijdens voorstellingen op kerstkribbenformaat en verassende acts passeert een bont gezelschap de revue: klassieke pianisten, stuntmannen, moderne theatermakers en virtuele performers.

Elke avond zijn er na de Winterparade bovendien afterparty’s: in Café Correct, in Café IK en hoog boven in de Brandtoren met de Silent Disco.

Kunstmanifestatie Niet Normaal

Van 16 december 2009 tot en met 8 maart 2010 vindt in de Beurs van Berlage te Amsterdam een grote kunstmanifestatie plaats, getiteld: Niet Normaal.

Internationale kunstenaars reageren op het actuele onderwerp in onze samenleving: wat is normaal en wie bepaalt dat? Met een flinke dosis humor stellen kunstenaars zichzelf de vraag wat de norm eigenlijk is en wie daaraan voldoet.

Er zijn werken te zien van onder andere Marlene Dumas, The Chapman Brothers en Viktor & Rolf. Naast beeldende kunst zijn er films, games, design, discussies, filmavonden, lezingen en feesten.

Coppelia

Het klassieke balletstuk Coppelia krijgt deze winter in het Muziektheater een geheel hedendaagse lading en een totaal nieuwe uitstraling. Het Nationale Ballet danst het verhaal over de poppendokter Coppelius, wiens ‘levende’ pop alle mannenhoofden op hol brengt tussen van 11 december 2009 tot en met 1 januari 2010.

Tekenaar en kinderboekenschrijver Sieb Posthuma – winnaar van het Gouden Penseel 2009 – schiep voor het verhaal een kleurrijke, magische wereld, waarbij de toeschouwer het gevoel krijgt een prentenboek binnen te stappen.

Wereldkerstcircus 2009

Humor, spanning, schoonheid, sensatie en illusies: dat zijn de motto’s van het Wereldkerstcircus. Het Wereldkerstcircus wordt gehouden in het Koninklijk Theater Carré, dat weer zal worden getransformeerd tot ’s werelds mooiste circuspaleis.

Er zijn voorstellingen van 18 december 2009 tot en met 3 januari 2010.

Alexander Rodchenko – Revolution in Photography

Van 18 december 2009 tot en met 17 maart 2010 is in Foam een uniek overzicht te zien van het werk van de wereldberoemde avant-gardist Alexander Rodchenko (1891-1956).

De tentoonstelling omvat meer dan 200 vintage afdrukken, waarvan sommigen nooit eerder in het Westen zijn getoond. Alexander Rodchenko ontwikkelde een geheel vernieuwende beeldtaal met uitgesproken camerastandpunten, extreme perspectieflijnen en close-ups van verrassende details.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content