Kenia is klaar voor de komst van meer toeristen

Kenia is klaar voor de komst van meer toeristen. Dat bleek deze maand tijdens de Magical Kenya Travel Expo in Nairobi.

Bijna 200 reisprofessionals uit meer dan 30 landen waren aanwezig op de beurs. William Ruto, Vicepresident van Kenia, stond in zijn openingstoespraak uitgebreid stil bij het belang van het toerisme voor Kenia en bij de investeringen en initiatieven van de overheid om het toerisme te bevorderen.

“Kenia is mooi, Kenia is veilig, Kenia is warm, gastvrij en authentiek.” Met deze woorden opende William Ruto, Vicepresident van Kenia, de MKTE in Nairobi. Toerisme is van cruciaal belang voor de economie van Kenia. Het genereert elf procent van het Bruto Nationaal Product en zorgt voor negen procent van de werkgelegenheid.

De overheid van Kenia investeert dan ook aanzienlijk in projecten en initiatieven die het toerisme stimuleren.

Speciale aandacht voor toerisme

“We zijn ervan overtuigd dat het toerisme meer zal bijdragen aan onze economische ontwikkeling wanneer het zich uitbreidt en diversifieert,” aldus Ruto. De veiligheid van toeristen, toeristische locaties en wildlife is de belangrijkste prioriteit van de overheid van Kenia.

Ruto uitte ook zijn blijdschap over de teruggetrokken negatieve reisadviezen – die van grote invloed zijn geweest op het dalende aantal toeristen – in verschillende landen.

Beschermen wildlife

Reizen naar Kenia wordt ook verbeterd door de uitbreiding van Jomo Kenyatta International Airport. Ruto: “Het is onze doelstelling om reizen naar en in Kenia voor al onze bezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien besteden we veel aandacht aan ons natuurlijk erfgoed. Er zijn uitgebreide programma’s om het wildlife – het kloppende hart van de toeristische economie – te beschermen en stroperij en illegale handel in wild tegen te gaan.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content