Kenia beste ecobestemming ter wereld

Kenia krijgt met deze benoeming als ecovriendelijke bestemming een extra boost. Vorig jaar won Kenia in Hong Kong ook een award en dit jaar behaalt Kenia, na een kritisch oordeel van de jury, de eerste plaats op de ranglijst en laat hiermee Zuid-Afrika en Egypte achter zich.

De jury bestond uit 250 experts op het gebied van toerisme in de verschillende sectoren: hotels, touroperators, reisagenten, airlines, toerisme kantoren en de media.

Waarom heeft Kenia deze prijs gekregen? Het initiatief komt voornamelijk vanuit de hotels en lodges. Zij gebruiken zonne-energie voor elektriciteit en het opwarmen van water. Ze scheiden en recycleren het afval en van het groenafval maken zij compost voor de bestrooiing van hun groentetuinen. Het vloeibare afval wordt terug gegeven aan de natuur door het afvalwater te recyclen in aangelegde waddenlandschappen.

Voor het conserveren van water worden maatregelingen getroffen zoals het installeren van lage druk douches, bepaalde tijden voor het pompen van water en het promoten van recyclage.

InformatieMagical Kenya

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content