Kathedraaltoren in Antwerpen terug open voor bezoek

© Reuters

Goed nieuws voor de stad Antwerpen. Vanaf april is de kathedraaltoren in de koekenstad opnieuw open voor bezoek. Tot september kunnen bezoekers iedere vrijdag de 423 trappen beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht.

Goed nieuws voor de stad Antwerpen. Vanaf april is de kathedraaltoren in de koekenstad opnieuw open voor bezoek. Tot september kunnen bezoekers iedere vrijdag de 423 trappen beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist.

De voorbije twee jaar kon de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal niet bezocht worden wegens een restauratie. Nu de restauratiewerken rond zijn, kunnen voorbijgangers weer gaan luisteren naar de klanken in de toren en genieten het adembenemende uitzicht over Antwerpen. De kathedraal meet 123 meter en is meteen ook het hoogste gebouw van de Scheldestad.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kathedraaltoren krijgt u een rondleiding in Museum Vleeshuis. De tentoonstelling ‘Klank van de Stad’ verhaalt over 500 jaar muziek, dans en muziektheater in Antwerpen. Bezoekers maken er kennis met torenmuziek en een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content