Kamperen in Jordanië

© Thinkstock

Midden in de majesteitelijke Wadi-Rumwoestijn in Jordanië ligt het SunCity Camp, een soort bedoeïenenkamp voor toeristen.

Midden in de majesteitelijke Wadi-Rumwoestijn in Jordanië ligt het SunCity Camp, een soort bedoeïenenkamp voor toeristen.

Het kamp bestaat uit dertig en-suitetenten, ingericht met kleurrijke Arabische tapijten en allen voorzien van een eigen badkamer met warm stromend water en privéterras.

Vanuit het kamp kunt u deelnemen aan een kamelensafari door de woestijn, een jeepsafari of zelf achter het stuur kruipen van een quad.

Wassen in de open lucht

Zoekt u iets minder luxe, dan kunt u terecht in het Wadi Rum Sunset Camp, opgericht door Mohammed Sabah Al-Zalabeh, die al twintig jaar gidst in Wadi Rum.

Er zijn vier privétenten en een grote traditionele bedoeïenentent waar groepen kunnen overnachten. In het midden van het kamp staat een ronde tent waarin alle gasten bij elkaar komen om te eten, zingen en dansen. Het kamp beschikt over een badkamer, maar gasten kunnen zich ook in de open lucht op een afgeschermde plek wassen.

Ook hier kunt u deelnemen aan korte safaritochten of een expeditie van meerdere dagen door de woestijn maken. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content