Kamperen in de Nederlandse natuur

Met het nieuwe kampeerseizoen in zicht is onlangs de editie 2012 van Het Groene Boekje verschenen, de gids voor liefhebbers van kamperen midden in de natuur in Nederland.

Dit jaar zijn er vier nieuwe Natuurkampeerterreinen in opgenomen. Het thema van het jaar is ‘Beleef de nacht!’

De vier nieuwe Natuurkampeerterreinen die voor 2012 zijn erkend door Stichting Natuurkampeerterreinen zijn: Slapen tussen de Schapen in Mill (Noord-Brabant), Olthuys in Vorden (Gelderland), Harskamperdennen in Kootwijk (Gelderland) en De Vier Bannen in Ouwerkerk (Zeeland). In totaal zijn er dit jaar 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland.

Beleef de nacht

Elk jaar is er een thema om een bepaald aspect van het kamperen op de Natuurkampeerterreinen te benadrukken. Met het thema ‘Beleef de nacht!’ wil de stichting meer aandacht vragen voor het donker.

Door de ligging in relatief afgelegen gebieden zijn de Natuurkampeerterreinen zeer geschikt voor het ervaren van de nacht. Er is minder lichthinder dan in de rest van het land, waardoor er veel sterren te zien zijn. Ook de nabijheid van de natuur in het donker is een bijzondere ervaring.

Om de nachtbeleving te stimuleren is er in Het Groene Boekje een sterrenkaart opgenomen, en worden er per provincie tips voor leuke nachtactiviteiten genoemd. Verder zullen er diverse activiteiten op en bij de terreinen worden georganiseerd.

Achterin het Groene Boekje zit de Natuurkampeerkaart 2012, die verplicht is om te kamperen op een Natuurkampeerterrein. Deze kaart is één jaar geldig. Met het ondertekenen van de kaart verklaart de kampeerder met respect met de rust en de natuur op de terreinen om te gaan.

Het Groene Boekje is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij de ANWB, Bever, reisboekhandels en op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content