Kamperen in de kerk

© The Churches Conservation Trust

Het is een initiatief van de Churches Conservation Trust, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beschermen en onderhouden van 340 Britse kerken.

De champing-kerken – een samentrekking van de woorden camping en church – zijn stuk voor stuk schitterende historische gebouwen die in een evenmooie en rustige omgeving liggen.

De kampeerders hebben het historische gebouw helemaal voor zich alleen. Ze mogen de torens beklimmen, op de orgels spelen, genieten van het uitzicht door glas-in-loodramen of verstoppertje spelen tussen de kerkbanken. Ondertussen zijn er tien kerken waarin gasten kunnen overnachten.

De slaapfaciliteiten variëren: in de ene kerk moet u zelf een slaapzak meenemen, in andere kerken staan kampeerbedjes klaar. ’s Ochtends staat voor de gasten een heerlijk ontbijt klaar.

Voor een overnachting betaalt u 55 pond per persoon (kinderen tot 16 jaar 20 pond), inclusief ontbijt. De Churches Conservation Trust kan ook advies geven over uitstapjes en activiteiten in de omgeving. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content