Kamperen bij de boer

Hoewel het nog winter is, worden er volop plannen gesmeed voor de komende zomer. Voor hen die nog geen plannen hebben, is kamperen op de boerderij een goede tip.

Op zaterdag 5 februari komen de kampeerboeren van de Stichting Vrije Recreatie naar Apeldoorn voor het houden van een unieke Vakantiebeurs. Belangstellende recreanten kunnen daar van 10 tot 16 uur een goede indruk krijgen van het fenomeen “kamperen bij de boer”.

Boerengastvrijheid

Op deze SVR-Vakantiebeurs kan iedereen bij ruim 350 stands met boeren/boerinnen uit binnen- en buitenland daadwerkelijk “zijn eigen kampeerboer en -boerin uitzoeken”.

Een voorproefje van de inmiddels spreekwoordelijk geworden boerengastvrijheid bij de SVR is de lage entreeprijs van 5.00 euro per persoon, het gratis kamperen voor iedereen en de kans op het winnen van een gratis vakantie of van kampeerattributen die door de standhouders beschikbaar worden gesteld.

Voor ieder wat wils

Ook in 2011 bieden tweeduizend SVR-campings in binnen- en buitenland, gerund door boeren en particulieren, iedere recreant de vakantie die het best bij hem of haar past. Zowel voor gezinnen met kinderen als voor vijftigplussers heeft kamperen bij de boer veel te bieden. Wilt u kamperen in uw eigen tent, caravan of camper of huurt u liever een zomerhuisje of een gedeelte van de boerderij? Het is allemaal mogelijk.

Kinderen vinden het prachtig als zij de koeien uit de wei mogen halen, een ritje op een pony kunnen maken of een kalfje geboren zien worden. Maar ook gezinnen zonder kinderen kunnen voor een betaalbare prijs genieten van de rust en de ruimte van het platteland.

Één prijs, gedurende het hele jaar

De SVR maakt een geweldige groei door en telt inmiddels 150.000 donateurgezinnen. Donateurs (tien euro per gezin per jaar) kunnen in Nederland terecht op 1200 kleinschalige campings en in de rest van Europa op ongeveer 800 campings, die werken volgens de SVR-richtlijnen aangaande milieu, hygiëne, tarieven enz.

Afhankelijk van streek of land variëren de richtprijzen voor een kamperend donateurechtpaar met camper of caravan/gezinstent en auto, incl. milieukosten en gebruik van stroom, van circa twaalf tot veertien euro per overnachting.

Informatie

Stichting Vrije Recreatie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content