Kampeerautovriendelijke terreinen in Vlaanderen

© Thinkstock

Al twintig Vlaamse kampeerterreinen hebben het label “Kampeerautovriendelijk logies” gekregen, een label van Toerisme Vlaanderen.

Al twintig Vlaamse kampeerterreinen hebben het label “Kampeerautovriendelijk logies” gekregen, een label van Toerisme Vlaanderen.

Kampeer- en vrijetijdsvereniging Pasar meldt dat het label ontwikkeld werd voor vergunde terreinen waar specifieke voorzieningen getroffen worden voor kampeerauto’s. Ook wil het label Vlaanderen als toeristische bestemming voor kampeerautogebruikers beter op de kaart zetten.

Momenteel zijn in België ruim 34.000 kampeerauto’s ingeschreven. “En dat aantal groeit nog steeds”, aldus Pasar. Die groei levert volgens de vereniging ook problemen op, vooral dan op het vlak van kampeer- en overnachtingsmogelijkheden.

Pasar ijvert dan ook voor meer specifieke overnachtingsplaatsen voor motorhomes in Vlaanderen. Volgens de vereniging is het specifieke aan motorhomes dat de eigenaars vaak maar een plekje voor één nacht zoeken. Ook hebben ze andere behoeften dan wie met de caravan of tent naar een camping trekt.

“Nu zijn ze in veel gevallen genoodzaakt op een camping te verblijven waar ze dan betalen voor voorzieningen waar ze geen nood aan hebben of geen gebruik van maken”, luidt het.

Om onder andere ook campings te stimuleren om voorzieningen voor kampeerauto’s te treffen, lanceerde Toerisme Vlaanderen, samen met de Vlaamse campings, het label. Pasar is tevreden met de 20 labels die al uitgereikt werden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content