Kaartenverkoop voor de Olympische Spelen van start

© ODA 2008

België heeft 30.000 tickets toegewezen gekregen voor de Olympische Spelen in Londen. De verkoop begint vandaag.

België heeft 30.000 tickets toegewezen gekregen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen, ongeveer twee keer meer dan voor de Spelen van 2004 en 2008.

Van die 30.000 tickets worden er 20.000 te koop aangeboden aan het grote publiek. De andere 10.000 zijn voorbehouden voor de Belgian Olympic Family.

De 20.000 tickets zijn vanaf dinsdagavond 23u30 te koop op de website van Suseia, dat door het BOIC werd gekozen als officieel agentschap voor reizen en wedstrijdtickets.

De verkoop gebeurt volgens het principe ‘first come, first served’. Tickets kunnen gecombineerd worden met reis en/of hotel. De koper krijgt direct na zijn betaling een attest; het ‘fysieke’ ticket is echter pas in juni 2012 beschikbaar. Iedereen kan tickets kopen, maar het leveringsadres voor de tickets moet in België zijn.

Wie op Suseia naast tickets grijpt of er zijn gading niet vindt (tickets voor de openingsceremonie zijn niet beschikbaar, voor de finale in het vrouwentennis zijn de gesprekken nog gaande), kan zijn geluk proberen op de website van LOCOG, die eveneens dinsdag wordt opengesteld.

Het principe is daar evenwel anders. Tot en met 26 april kunnen aanvragen ingediend worden, één per é-mailadres en Visakaart, en in juni worden de tickets toegewezen via loting.

En zonder ticket?

Een reis naar Londen blijft tijden de Olympische Spelen blijft onvergetelijk. De organisatoren beloven om de stad om te toveren tot een groot feest tussen 27 juli en 12 augustus 2012.

Daarnaast zijn er een tiental wedstrijden gratis te volgen: de marathon voor mannen (12 augustus), en voor vrouwen (5 augustus), 20 km snelwandelen voor mannen (4 augustus) en voor vrouwen (11 augustus), 50 km snelwandelen (11 augustus), wielrennen op de weg voor mannen (28 juli) en voor vrouwen (29 juli).

Hier verwachten we veel van onze sterke olympische renners. De twee tijdritten zijn ook gratis te volgen (1 augustus), net als het wielergedeelte van de triatlons (4 augustus voor de vrouwen, 7 augustus voor de mannen).

Eurostartickets

Al vanaf juni 2011, 13 maanden voor de Olympische Spelen, lanceert Eurostar als officiële railpartner van London 2012 zijn ticketverkoop voor de 30ste Spelen.

Ook zal Eurostar regelmatig informatie en tips verstrekken via zijn newsletter en op zijn Facebookpagina, om sportliefhebbers op de hoogte te houden van grote sportmomenten, Belgische kanshebbers en de niet te missen hoogtepunten van de volgende Olympische Spelen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content