Jongeren kiezen steeds vaker voor vrijwilligersreizen

© Reuters

Steeds meer jongeren kiezen tijdens hun vakantie voor vrijwilligersreizen. Vooral bij de 15- tot 17-jarigen is een sterke stijging merkbaar.

Dat zegt althans de vzw Bouworde, die bij de start van het nieuwe bouwkampseizoen al meer dan 15 procent inschrijvingen noteerde ten opzichte van dezelfde periode een jaar voordien.

“Tijdens de lancering van het nieuwe aanbod vrijwilligersreizen op 21 november mochten we al zo’n 40 jongeren meer ontvangen dan vorig jaar”, zegt Wannes Victoor, kampcoördinator bij Bouworde vzw.

Tot nu toe schreven er zich bij de vzw al 214 jongeren in voor een vrijwilligersreis in 2016, een stijging met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij de jongeren tussen 15 en 17 jaar gaat het om meer dan een verdubbeling van het aantal inschrijvingen.

De stijging van het engagement bij de jongeren is volgens de vzw het gevolg van verschillende factoren. Zo vermoedt Bouworde dat de economische heropbloei een zekere impact heeft.

“Anderzijds lijkt de betrokkenheid van jongeren bij de huidige samenleving en de diverse problemen in deze wereld te verhogen. Zo zien we bijvoorbeeld een sterke interesse voor onze projecten in asielcentra in eigen land. Maar ook voor de vrijwilligersreizen naar Nepal, waar er na de zware aardbevingen heel wat heropbouwwerk wacht, lopen er heel wat inschrijvingen binnen”, aldus de vzw. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content